Якраз там стояв один із найсучасніших кораблів ЧФ: Командувач Повітряних сил розповів, які ракети атакували завод у Керчі

Командувач Повітряних сил ЗСУ Микола Олещук у суботу, 4 листопада, повідомив, що українські пілоти вразили інфраструктуру суднобудівного заводу Залив в окупованій Керчі крилатими ракетами, і натякнув, що йдеться про французькі ракети SCALP, передають Патріоти України.

У себе в Telegram Олещук подякував пілотам за успішні удари і зазначив, що на території заводу перебував носій крилатих ракет Калібр країни-агресора. Водночас він повідомив, що необхідне офіційне підтвердження результатів атаки. «Молодці, немов SCALPелем пройшлися!» — написав командувач.

Він також подякував захисникам із повітряного командування Схід, які збили російські ракети Іскандер, що летіли у відповідь. Раніше в Повітряних силах повідомили, що зенітні ракетні підрозділи ПС ЗСУ знищили три Іскандери, якими російські окупанти ввечері 4 листопада атакували Дніпропетровську та Полтавську області.

Олещук раніше натякав, що Україна використала британські ракети Storm Shadow і французькі SCALP для атаки на великий десантний корабель Мінськ і підводний човен Ростов-на-Дону країни-агресора в окупованому Севастополі 13 вересня.

Управління стратегічних комунікацій апарату головнокомандувача ЗСУ 4 листопада підтвердило, що захисники України завдали успішних ударів по морській і портовій інфраструктурі суднобудівного заводу Залив у Керчі.

Місцеві жителі стверджували, що на території заводу могли пошкодити недобудований малий ракетний корабель проєкту 22800 Каракурт. Telegram-канал Крымский ветер повідомив, що пошкоджень міг зазнати малий ракетний корабель Аскольд — носій крилатих ракет Калібр, який спустили на воду 2021 року.

"Долар зараз дійсно дуже зміцнився": Професор економіки Гарварда дав прогноз, що буде з курсом у разі перемоги Трампа чи Гарріс

субота, 27 липень 2024, 20:45

Якщо колишній президент США Дональд Трамп повернеться до Білого дому 2025 року, йому, найімовірніше, пощастить із його планами на ослаблення долара, навіть якщо він нічого не робитиме. Таку думку висловив професор економіки Гарвардського університету, ...

Скоро в Україні? Британці вперше випробувували лазерну зброю проти безпілотників

субота, 27 липень 2024, 20:30

Цей зразок лазерної зброх вже здійснив понад 40 тисяч тестових годин і знищив понад 400 цілей. Британська оборонна компанія Raytheon вперше в історії країни випробувала проти безпілотників лазерну зброю, інтегровану в бронемашину, передають Патріоти Ук...