"Якщо б вдалося створити зараз якусь абсолютно нову постать, то ця нова постать виграла б вибори у Зеленського", - Портников (відео)

Головною проблемою політичної і виборчої систем України є люмпенізована частина патерналістські орієнтованих виборців з радянським мисленням "дорослих дітей". Про це журналіст і громадський діяч Віталій Портников заявив в етері Еспресо.TV, передають Патріоти України.

Саме цим людям, наголосив він, постійно потрібні нові, досі не бачені в політиці обличчя, від яких вони вимагають значно більше, ніж ті можуть дати. Й більше того, вважається, що саме така категорія політиків та політичних сил здатна втілити в життя фантастичні мрії згаданих виборців.

Звідси й постійні розчарування та падіння рейтингів лідерів та партій. "Якщо б вдалося створити зараз якусь абсолютно нову постать, то ця нова постать виграла б у Зеленського в другому турі виборів із результатом 70 на 30. Зеленський програє будь-якому новому кандидату на виборах президента України нищівно, а партія "Слуга народу" зникне з політичної арени так, ніби її ніколи й не було. Але замість неї з'явиться партія "Народ без слуг", яку буде очолювати цей новий український лідер", - пояснив Віталій Портников в щотижневій аналітичній програмі "Суботній політклуб".

Припиниться подібне лише з часом, коли не залишиться радянського типу виборців, впевнений Портников. "В такому стані безвиході, бо це політична безвихідь, Україна може існувати ще 20 років. До того часу, доки радянські і пострадянські покоління, які заточені на патерналізм, на відсутність власної ініціативи, на ставку на державу, яка має все робити. Ось до того часу, доки ці люди будуть більшістю наших виборців, в Україні немає ніякого реального політичного виходу. Коли з'являться нові люди? Через років 15-20. Це буде вже інший політичний процес. Важливого до нього дожити і утримати цю державу хай навіть з ось таким населенням", - зазначив Віталій Портников.

Джерело: Еспресо.ТV

У ворога за добу значно поменшало автотранспорту: Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати росіян станом на 19 квітня

п’ятниця, 19 квітень 2024, 10:03

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 19.04.24 орієнтовно склали:

Пускав ракети по Україні: Сили оборони вперше знищили стратегічний бомбардувальник РФ - носій ракет Х-22

п’ятниця, 19 квітень 2024, 9:59

Повітряні сили ЗСУ та Головне управління розвідки МОУ знищили російський дальній стратегічний бомбардувальник Ту-22М3 - носій крилатих ракет Х-22, заявив командувач Повітряних сил генерал-лейтенант Микола Олещук у Telegram, передають Патріоти України....