"Якщо буде поставлено завдання": Військовий експерт пояснив, чому ЗСУ під силу вдарити по Кримському мосту

Отримання українською розвідкою докладної технічної документації Кримського моста свідчить про великі можливості наших розвідників. Також це є моральним тиском на ворога і демонстрацією того, що Україна знає його вразливі місця. Таку думку висловив військовий експерт Олександр Мусієнко, передають Патріоти України.

"Якщо буде поставлено відповідне завдання, є вразливі місця, які можуть бути вражені і призведуть до того, що окремі конструкції мосту можуть бути виведені з ладу. Найважливіше, в тому, що це те сполучення по якому йдуть ешелони зброї. Ось це найважливіше повідомлення, за яким потенційно, якщо на те буде вказівка, то сили і засоби можна знайти. Хоча це не так просто, як комусь здається", - пояснює Мусієнко.

За його словами, для окупантів втрата мосту буде вагомою, оскільки зараз по ньому йде 60-70% поставок для військ до Криму і далі на окуповану материкову частину півдня.

"Частково вони можуть це компенсувати, за рахунок того, що вони зараз контролюють транспортний коридор Маріуполь-Мелітополь-Бердянськ і забезпечуються там. Там навіть частково контролюється частина залізниці до Мелітополя. Можуть компенсувати, але це не можна порівняти з тим забезпеченням, яке йде через Кримський міст", - сказав Мусієнко.

Вибори недійсні. Х*ло - узурпатор: Європарламент не визнав легітимність Путіна

п’ятниця, 26 квітень 2024, 1:45

Країни-члени Євросоюзу та міжнародна спільнота не повинні визнавати результати "виборів" 15-17 березня у Росії, за результатами яких "переможцем" оголосили Володимира Путіна. Відповідну резолюцію прийняв Європарламент у четвер, 25 квітня. Документ підт...

Прем'єр-міністр Греції відповів, чи передаватиме його країна системи ППО для України

четвер, 25 квітень 2024, 23:06

Греція не передаватиме Україні системи протиповітряної оборони Patriot та С-300, незважаючи на тиск з боку ЄС і союзників по НАТО, які просили надати ці системи Києву. Про це заявив прем'єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс, повідомляють Патріоти Украї...