"Якщо буде розширення агресії Російської Федерації, воно буде з використанням авіації", - Мирослав Гай

Україна повинна заручитися підтримкою західних партнерів, щоб оперативно закрити небо, в разі якщо Росія буде використовувати авіацію проти Збройних сил України. Таку думку висловив ветеран АТО, волонтер, журналіст Мирослав Гай, передають Патріоти України.

"Якщо Росія наважиться використовувати авіацію для розширення своєї агресії, то ця авіація буде збита українськими ППО, але я сподіваюся, що наші іноземні партнери допоможуть нам перекрити небо, і тоді ми матимемо справу виключно з російською піхотою", – наголосив він.

За словами офіцера, наразі всі війська Російської Федерації переведені у стан підвищеної бойової готовності. "Це означає, що всі танки і літаки заправлені, всі війська, чергові офіцери, штаби несуть бойове чергування за воєнним часом. Я вам гарантую: вони сидять і готові", – заявив він.

За словами Гая, про те, що Кремль має намір суттєво посилити свою армію, було відомо ще 2018 року, оскільки такі плани озвучувалися у військовій доктрині країни-агресора. "Ми ще в 2018 році казали, що в кінці 2020, на початку 2021 року Російська Федерація набуде оперативних спроможностей. Це є в усіх доктринах, вони робили переозброєння і військово-технічне переоснащення", – нагадав він.

Водночас Гай зауважив, що слід готуватися й до застосування агресором авіації. "Якщо буде розширення агресії Російської Федерації, вона буде з використанням авіації і ракетного компоненту", – сказав він.

Гай запевнив, що Росія не зможе вчиняти провокації за допомогою своїх літаків з нанесеною українською символікою, оскільки системи ППО ідентифікують літаки за іншими ознаками. "Це все видно. Вони можуть намалювати будь-що на своїх літаках, але наші системи ППО будуть чітко розуміти це", – сказав він.

В цьому контексті він додав, що авіаційні удари по українських позиціях не будуть для агресора "легкою прогулянкою". Гай нагадав, що свого часу в Грузії за допомогою українського зенітно-ракетного комплексу "Бук" був збитий російський стратегічний бомбардувальник Ту-22М.

Джерело: Обозреватель

На скільки Україні вистачить допомоги від США: Салліван виступив із заявою

п’ятниця, 26 квітень 2024, 8:45

Конгрес США врешті-решт схвалив допомогу Україні. Анонсованого пакета має вистачити до кінця цього року. Про це заявив радник президента США з питань національної безпеки Джейк Салліван, передають Патріоти України. "Ресурси, які у США є на цю мить, доз...

Шойгу погрожує Україні новою російською ракетою "аналоговнєт": Експерт оцінив, наскільки ця зброя небезпечна

п’ятниця, 26 квітень 2024, 8:15

Комплекси ЗРК-500, якими Росія погрожує атакувати Україну, схожі на американський ЗРК Patriot, але із затримкою у часі на 40 років. Таку думку висловив 24 Каналу розказав військовий експерт, льотчик-інструктор та полковник ЗСУ в запасі Роман Світан. За...