Якщо буде виконано одну умову: ООН готова підтримати візит місії МАГАТЕ на Запорізьку АЕС

В Організації Об'єднаних Націй готові підтримати відправлення місії Міжнародного агентства з атомної енергії на Запорізьку АЕС в разі одночасної згоди України і Росії. Про це йдеться у заяві речника генерального секретаря ООН Стефана Дюжарріка, передають Патріоти України.

"У тісному контакті з Міжнародним агентством з атомної енергії, Секретаріат ООН провів оцінку, що має в Україні логістичний і безпековий потенціал, аби бути здатним підтримати будь-яку місію МАГАТЕ на Запорізькій атомній електростанції з Києва, якщо Росія і Україна погодяться", - йдеться у заяві.

Таким чином Дюжаррік відреагував на коментарі різних російських посадовців, які звинувачували Секретаріат ООН в скасуванні або блокуванні візиту представників МАГАТЕ на Запорізьку АЕС.

Як зазначив речник, Секретаріат ООН не має повноважень блокувати або скасовувати діяльність МАГАТЕ.

Генсек НАТО уперше здійснив політ на винищувачі Eurofighter (фото)

четвер, 25 квітень 2024, 19:27

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг під час візиту до Німеччини 25 квітня вперше політав на винищувачі Eurofighter. Про це у четвер, 25 квітня, повідомила пресслужба Північноатлантичного альянсу, передають Патріоти України. Столтенберг здійснив п...

Там якраз стояв потяг із пасажирами: Окупанти вдарили ракетою по залізничному вокзалу в Балаклії

четвер, 25 квітень 2024, 19:14

У четвер 25 квітня російські окупанти обстріляли місто Балаклія в Ізюмському районі. Вибухи почали лунати о 16:47. За інформацією начальника Харківської обласної військової адміністрації Олега Синєгубова, ворог поцілив по території біля залізничного во...