Якщо буде загроза з моря і з повітря: В Україні не виключили удар по кораблях РФ у Керченській протоці

Україна може відкрити вогонь на ураження по російських кораблях, що загрожують проходу українських суден через Керченську протоку. Як йдеться в аналітичному матеріалі Defense Express, під вогонь українських сил можуть потрапити катери Росгвардії, передають Патріоти України.

Журналісти вважають, що вогонь по протидиверсійних катерах РФ проекту 21980 Грачонок і швидкісним транспортно-десантним катерам проекту 02510 БК-16 може вестися як з моря, так і з повітря.

У першому випадку очікується використання річкових бронекатерів проекту 58150 Гюрза, у другому — безпілотників Bayraktar TB2 або вертольотів Мі-14. Крім того, нагадується, що в квітні українські Мі-14 були задіяні в навчаннях з ураження надводних цілей авіаційними бомбами, а в червні з їх же участю була відпрацьована атака на десантні кораблі умовного противника.

Джерело: Главред

Пошкоджено десятки будинків: Росія завдала ракетного удару по Одесі, постраждала жінка

середа, 24 квітень 2024, 9:48

Російська армія вранці 24 квітня завдала ракетного удару по Одесі, постраждала 43-річна жінка, передають Патріоти України. Пряма мова: "О 7-ій ранку ворог завдав ракетного удару по Одесі. Наразі відомо про одну постраждалу 43-річну жінку. Вона у стані ...

Чиновники Путіна обурені "бездуховними" витівками України: БПЛА вночі атакували кілька регіонів РФ. На Смоленщині горять НПЗ (відео)

середа, 24 квітень 2024, 9:14

Російська влада звинуватила Україну в атаці, зазначивши, що комплекси ППО працювали по повітряних цілях. Очевидці стверджують, що під час атаки пролунали щонайменше 4-5 вибухів. . Він звинуватив Україну в атаці, зазначивши, що комплекси ППО військ РФ ...