"Якщо будемо чекати смерті Путіна, то з таким же успіхом можна чекати прибуття військової допомоги з Марсу": Генерал Забродський розповів, як має діяти Україна

Звільнення Криму і Донбасу від російської окупації не залежить від того, хто буде при владі у Кремлі. Про це розповів Герой України, генерал-лейтенант ЗСУ і керівник АТО на Донбасі у 2017 році Михайло Забродський, передають Патріоти України.

Відтак, на його думку, навіть якщо чинного президента РФ Володимира Путіна не стане, настрої у країні-агресорі щодо захоплених українських територій навряд зміняться.

"Якщо будемо чекати смерті Путіна, то з таким же успіхом можна чекати, наприклад, прибуття військової допомоги з Марсу. Не хочу зичити йому здоров’я, але я впевнений, що реалізація державної зовнішньої політики не завжди прямо пов’язана з життєвим шляхом або політичною біографією певного лідера", – сказав Забродський.

Крім того, нагадав він, так звана антипутінська опозиція у Росії наразі зовсім не є проукраїнською. Підтвердження цьому – неоднозначні висловлювання Олексія Навального щодо України та Донбасу.

"Я не впевнений, що новий російський лідер розверне в принципово іншій бік зовнішню політику хоча б стосовно України. Окупація Криму і війна на Донбасі неабияк стимулюють великодержавницький імпульс у російському суспільстві. Не можна гарантувати, що одночасно зі зміною лідера в Кремлі повністю відмовляться від України", – переконаний генерал-лейтенант.

Він припустив, що можливо, дії представників нової влади країни-окупанта будуть не такими рішучими, але навряд чи хтось візьме на себе відповідальність відмовитись від того, що вони вважають своїм – наприклад від того ж таки Криму.

Джерело: Обозреватель

Пошкоджено десятки будинків: Росія завдала ракетного удару по Одесі, постраждала жінка

середа, 24 квітень 2024, 9:48

Російська армія вранці 24 квітня завдала ракетного удару по Одесі, постраждала 43-річна жінка, передають Патріоти України. Пряма мова: "О 7-ій ранку ворог завдав ракетного удару по Одесі. Наразі відомо про одну постраждалу 43-річну жінку. Вона у стані ...

Чиновники Путіна обурені "бездуховними" витівками України: БПЛА вночі атакували кілька регіонів РФ. На Смоленщині горять НПЗ (відео)

середа, 24 квітень 2024, 9:14

Російська влада звинуватила Україну в атаці, зазначивши, що комплекси ППО працювали по повітряних цілях. Очевидці стверджують, що під час атаки пролунали щонайменше 4-5 вибухів. . Він звинуватив Україну в атаці, зазначивши, що комплекси ППО військ РФ ...