"Якщо ДБР когось притягне до відповідальності, той зможе посилатись на нелегітимність інституції. Президент ці органи робить каліками", - Рибачук

Конституційний суд постановив, що президент не може призначати чи звільняти директора цієї установи. Однак через тиждень Зеленський призначив виконувачку обов'язків голови Ірину Венедіктову.
Олег Рибачук. Фото: Збруч.

Верховна Рада зараз просто законодавчо оформлює пропозиції президента. Про це в інтерв'ю говорить Олег Рибачук, колишній віце-прем'єр з питань європейської інтеграції та керівник громадської організації "Центр спільних дій", передають Патріоти України.

"Склад не гірший і не кращий за попередній. Інший. Немає розподілу обов'язків і роботи над держаною політикою. Парламент продовжує працювати в турборежимі. Це — спроба проїхати мінне поле не на "Ланосі", а на Ferrari. Що більша швидкість, то більше шансів не підірватись. Але треба бачити мапу мінного поля.

Час почати робити це так, як на Заході — аналіз проблем, варіанти рішень, загальнонаціональні консультації, а вже тоді проекти законів. Немає інакшого способу напрацювання змін у масштабах країни. Тоді в порядку денному буде один закон і предметна парламентська дискусія, а не 40 - часто низької юридичної якості", - пояснює експерт.

За його словами, парламентарі ігнорують процедури. "Яскравий приклад – Державне бюро розслідувань. Конституційний суд постановив, що президент не може призначати чи звільняти директора цієї установи. Через тиждень Зеленський призначив виконувачку обов'язків голови Ірину Венедіктову. Адвокат Януковича Олександр Бабіков став її заступником. Тепер колишній очільник ДБР Роман Труба може піти в суд і його будуть змушені поновити.

Порошенко не давав працювати антикорупційним органам. З приходом Зеленського краще не стало. Якщо ДБР когось притягне до відповідальності, той зможе посилатись на нелегітимність інституції. Президент ці органи робить каліками від народження", - додає Олег Рибачук.

Джерело: Gazeta.ua

Дуже секретний об'єкт: Американським журналістам показали виробництво новітніх українських САУ “Богдана”

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:14

Привідкрита завіса над таємним українським військовим виробництвом найсучасніших артилерійських систем, у тому числі самохідної гаубиці стандарту НАТО «Богдана», яку продемонструвала компанія «Українська броня». У рідкісному проблиску секретного процес...

Коли Україна дозріє до таких моральних стандартів? Глава МЗС Латвії йде у відставку через журналістське розслідування

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:05

За інформацією журналістів, Кріш'яніс Каріньш нібито витратив до 1,3 мільйона євро на оренду приватного літака для офіційних поїздок. Кріш'яніс Каріньш, міністр закордонних справ Латвії, у четвер, 28 березня, заявив, що піде у відставку після скандалу,...