Якщо дівчині затриманого такий термін, то Протасевичу розстріл? Стало відомо, що Лукашенко готує Софії Сапезі

Адвокати супутниці співзасновника білоруського опозиційного Telegram-каналу Nexta Романа Протасевич росіянки Софії Сапеги не можуть потрапити до неї в СІЗО. Її підозрюють за трьома статтями Кримінального кодексу Білорусі: про організацію порушення громадського порядку і масових заворушень та розпалюванні соціальної ворожнечі, , повідомляють Патріоти України з посиланням на BBC.

Скаргу на її затримання суд в Мінську повинен розглянути в п'ятницю. Анонімне джерело повідомило, що Управління Слідчого комітету Білорусі по Мінську розслідує велику справу про серпневі протести. По ньому проходять понад 200 осіб, частина з них вже засуджені.

Сапігу звинувачують в адмініструванні Telegram-каналу "Чорна книга Білорусі", який публікував особисті дані силовиків.

"Якщо буде доведена її причетність до адміністрування протестних каналів, далі слідство з'ясовуватимуть, хто був замовниками всіх цих пов'язаних між собою дій за трьома статтями. Це пазли дій, з яких може складатися картина, що вони були замовлені ззовні", - сказало джерело.

Адвокат Антон Гашинський розповів про різні варіанти закінчення справи Сапіги. Він працює з росіянами в Мінську. З нею може статись те, що було з бійцями "ПВК Вагнера". Їм пред'явили звинувачення, але потім перед ними вибачилися, припинили переслідування і відпустили. Жінку теж можуть депортувати з Білорусі з обмеженням права на в'їзд на 10 років.

З матеріалів кримінальної справи можуть виділити частину, що стосується Сапеги, і передати їх в Росію для розслідування і притягнення до відповідальності. Це можливо тільки якщо Росія захоче.

Сапегу можуть судити в Білорусі, але потім можуть екстрадувати для відбуття покарання в Росію.

Пентагон оголосив про новий пакет військової допомоги для України: Що туди входить

четвер, 25 квітень 2024, 21:54

Міністерство оборони США оголосило про новий пакет військової допомоги Україні орієнтовною вартістю $1 мільярд, який має терміново задовольнити критичні потреби України в сфері безпеки та оборони. Оголошення оприлюднили одразу про підписання президенто...

"Здавайте паспорт та залишайтесь в іншій країні": Нардепка Безугла зробила нову скандальну заяву

четвер, 25 квітень 2024, 21:44

Народна депутатка Мар’яна Безугла закликала українців за кордоном виконувати свій обов’язок. В іншому випадку - відмовлятися від громадянства. Про це вона заявила в ефірі проєкту "Тема з Мосейчук", передають Патріоти України. "Якщо ви не бачите себе ук...