"Якщо дивитися на потенційні переговори": Експерти спрогнозували, коли генштаб РФ зрозуміє, що свій Курськ для них важливіше, ніж український Донбас

Росіяни не зменшують тиск на сході України, оскільки для них головним залишається захоплення Донбасу. При цьому загарбники продовжують намагатися нейтралізувати український наступ у Курській області невеликими силами. Про це написав NV у статті "Курськ для Путіна нічого не значить", передають Патріоти України.

«Якщо дивитися на потенційні гіпотетичні переговори між Путіним і новим американським президентом, а не прямі переговори з Україною, то для цього [російському диктатору] треба мати сильні позиції. В розумінні Путіна — це Донбас, який має бути в кишені», — пояснює Михайло Самусь, директор New Geopolitics Research Network.

На його думку, російські генерали запевнили керівництво держави-агресорки, що все буде добре, і вони впораються, припускає експерт. «Таким чином, було вирішено не переводити значні сили з Донбасу, а намагатися зібрати [для відбиття наступу на Курщині] якусь „збірну солянку“ з усіх фронтів і напрямків — строковиків, росгвардію і так далі», — додає він.

Поки що загарбники потроху обережно відтягують деякі ресурси на Курщину, щоб не обвалився фронт на сході - з кожного напрямку по декілька підрозділів, каже Олександр Коваленко, військово-політичний оглядач групи Інформаційний спротив. Наприклад, росіяни забрали два батальйони з Куп’янського напрямку на Харківщині, з Покровського забрали підрозділи 810-ї окремої бригади морської піхоти й так далі.

«У них є пріоритетні напрямки, з яких вони не будуть критично щось знімати, а продовжать тиснути та наступати. Окрім Торецько-Покровського напрямку, таким є ще Краматорський і безпосередньо Часів Яр», — підкреслює Коваленко. А ось з інших місць у зоні бойових дій окупанти продовжать тягнути все більше підрозділів впродовж найближчих тижнів. Зрештою поступово на окремих ділянках фронту присутність російських військ послабиться, вважає експерт. І там загарбники не зможуть, наприклад, ефективно проводити наступальні дії або навіть оборонятися.

Та поки зусиль ворога недостатньо, аби заблокувати розширення зони контролю Сил оборони України в Курській області, і зупинити українські війська у Курську найближчим часом не вийде, вважають експерти.

«Для цього треба 2−3 дивізії, щоб ударити з флангів, — каже Самусь. — От поки росіяни не направлять 2−3 дивізії з Донбасу, українські сили будуть наступати, закріплюватися на флангах, будувати фортифікації, закріплюватися на місцевості та досягати цілей, що прописані в плані на операцію».

Приблизно за місяць ситуація стане вкрай неприйнятною для росіян, і вони, напевно, зважаться перекинути вже більш значні сили з Донбасу, припускає Самусь. Ось тоді, за його словами, наступ на Донбасі й припиниться.

«Але це буде не зараз — поки що росіяни вважають, що вони здатні виконувати завдання Путіна й одночасно нейтралізувати загрози в Курській області, що є абсолютно неправильною оцінкою ситуації», — зауважує аналітик.

"Старіючий російський лідер ставав дедалі більш відлюдькуватим": Курська операція серйозно вдарила по Путіну, він відчайдушно шукає визнання, - The Times

п’ятниця, 23 серпень 2024, 6:00

Як пише The Times, є одна вірна ознака того, що російський диктатор Володимир Путін відчайдушно шукає визнання: він "спонтанно" виходить назустріч натовпу прихильників. Саме це сталося 20 серпня під час першої поїздки російського лідера за межі Москви ...

Україна може бити американською зброєю по Курській області РФ - представниця Пентагону

четвер, 22 серпень 2024, 23:30

Сполучені Штати Америки дозволяють Україні використовувати американську зброю для ударів по цілях в Курській області, "щоб захиститися від атак із цього прикордонного регіону". Відповідну заяву зробила заступниця офіційного представника Пентагону Сабрі...