Якщо Фокіна не звільнять, Україна буде реалізовувати план Путіна, - журналіст

Володимир Зеленський призначив до ТКГ близького до Медведчука Кравчука і відомого своїми антиамериканськими заявами Фокіна за поданням головного переговірника з Москвою – глави ОП Андрія Єрмака.

Якщо президент України Володимир Зеленський не спростує заяву першого заступника голови української делегації в Тристоронній контактній групі щодо Донбасу Вітольда Фокіна про особливий статус і загальну амністію, це буде мати важкі наслідки для влади. Про це написав у Facebook блогер і журналіст Юрій Бутусов. Він назвав заяву Фокіна капітуляцією перед Путіним і визнанням окупації Донбасу і Криму, повідомляють Патріоти України.

Бутусов нагадав, що Зеленський призначив до ТКГ близького до Медведчука Кравчука і відомого своїми антиамериканськими заявами Фокіна за поданням головного переговірника з Москвою – глави ОП Андрія Єрмака. "Тепер зрозуміло, що призначення для людей похилого віку Кравчука і Фокіна, яким нема чого втрачати, і які взяти готові на себе будь-яку ганьбу, це не самодіяльність, а підготовлене інформаційне вкидання – причому через проросійське видання. Безсумнівно, це зроблено за вказівкою Офісу президента", – написав журналіст.

Він припустив, що, якщо Фокіна не звільнять з ТКГ, а Зеленський не засудить цю його заяву і не відсторонить Єрмака від ведення переговорів з представником Путіна, значить чинне керівництво України буде шукати способи реалізувати цей "зрадницький" план.

"Значить, оголошення припинення вогню на фронті – це не тимчасовий крок, як обіцяє військове керівництво – а спроба без всяких умов здати Донбас без опору – як в 1992-му році Молдова здала Росії Придністров'я", – зазначив Бутусов.

На його думку, якщо Зеленський буде намагатися зараз реалізувати "план "Фокіна-Єрмака" на Донбасі, він зустріне широкий опір в суспільстві. "За соцопитуваннями понад 60% українців хочуть інтеграції до Євросоюза, а близько 50% хочуть вступу України до НАТО. Перемир'я на Донбасі на умовах Путіна – це означає назавжди блокаду євроінтеграції та інтеграції в НАТО, це закріплення вічної залежності від Москви, так як це відбувається в Молдові і Придністров'ї. Там не стріляють – але там немає ніяких системних реформ і немає розвитку, там Росія підриває ситуацію зсередини. Спроба влади спертися на маргінальні в суспільстві проросійські сили приречена на провал", – підкреслив Бутусов.

Бутусов назвав заяву Фокіна капітуляцією перед Путіним.

Якщо Зеленський спробує реалізувати "план "Фокіна-Єрмака" на Донбасі, він зустріне опір в суспільстві.


"Якби ж...": Туск прокоментував заяви європейських лідерів щодо допомоги Україні

четвер, 18 квітень 2024, 11:59

Прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск натякнув, що словам лідерів країн Євросоюзу щодо допомоги Україні не вистачає реалізації. Про це він написав у X (Twitter) за підсумками засідання Євроради, яке відбулось 17 квітня, передають Патріоти України. «Якби ...

Наводив російські ракети та дрони на місто: СБУ затримала у Дніпрі айтішника-зрадника

четвер, 18 квітень 2024, 11:44

Контррозвідка Служби безпеки України (СБУ) затримала російського інформатора у Дніпрі, який намагався виявити вогневі позиції українських зенітно-ракетних комплексів протиповітряної оборони. Про це повідомляє СБУ у Telegram, передають Патріоти України....