"Якщо хтось перемагає, значить хтось програє": Портников пояснив ставлення Трампа до Путіна і Зеленського

Журналіст Віталій Портников пояснив, чому Трамп не говорить про Україну з точки зору перемоги, а виключно з точки зору закінчення війни. Про це він розповів у етері телеканалу "Еспресо", передають Патріоти України.

"Він вважає, що в нього гарні стосунки з Путіним, і він не хоче їх псувати. Йому не потрібна перемога України. Йому потрібно, щоб Путін і Зеленський домовилися про мир, і щоб обидва були задоволені. Якщо хтось перемагає, значить хтось програє. В нього позиція, якщо подивитися на цей план Венса, — не віддільна від китайської. Це китайська позиція: ми не маємо дати Володимиру Путіну відчуття, що він програв чи принижений, тому що це наш друг", - зазначив він.

Коментуючи відповідь кандидата у президенти США Дональда Трампа, під час дебатів з Камалою Гарріс, на запитання, чи хоче він перемоги України у війні з Росією, Портников зазначив, що питання перемоги від нього не варто очікувати.

"Трамп вважає, що якщо навіть війна закінчиться, вона має закінчитися на умовах, які не будуть давати Путіну можливості відчувати себе скривдженим, ні в якому разі. Закінчення війни має бути тріумфом Путіна, хай це буде і тріумф Зеленського, але точно не поразка Росії. Тому питання перемоги України від Трампа ви не почуєте. Це знищує саму конструкцію, з якою він сподівається закінчити цю війну, це нереалістично, але він так міркує", - резюмував журналіст.

"Якщо хтось перемагає, значить хтось програє": Портников пояснив ставлення Трампа до Путіна і Зеленського

вівторок, 17 вересень 2024, 0:18

Журналіст Віталій Портников пояснив, чому Трамп не говорить про Україну з точки зору перемоги, а виключно з точки зору закінчення війни. Про це він розповів у етері телеканалу "Еспресо", передають Патріоти України. "Він вважає, що в нього гарні стосунк...

Але є "але": Столтенберг визнав, що НАТО могло б не допустити вторгнення РФ до України у 2022 році

понеділок, 16 вересень 2024, 23:49

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що Альянс міг би зробити більше для озброєння України, щоб запобігти російському вторгненню у 2022 році Про це повідомляє Reuters, передають Патріоти України. "Зараз ми надаємо військові засоби для війн...