Якщо вистачить технологій та кваліфікованих кадрів: У Росії Іл-76 хочуть переробити у літак-носій рою ударних дронів

У Росії на базі військово-транспортного Іл-76 планують створити літак-носій для рою ударних дронів «Молния», повідомляють Патріоти України з посиланням на московські ЗМІ.

Російські військові вважають, що рої безпілотників допоможуть підвищити ефективність розвідки та дозволять пілотованим бойовим літакам не заходити до небезпечних зон.

В цьому році, компанія «Кронштадт» в ініціативному порядку зайнялася розробкою малих багатоцільових реактивних безпілотників «Молния», здатних обєднуватися в групи-рої.

Згідно з ескізним проектом, БПЛА «Молния» будуть виконані у формі крилатої ракети. Вони отримають подовжений фюзеляж, складне крило і реактивний двигун.

За даними розробників, довжина безпілотників буде 1,5 метра, а розмах крила 1,2 метра. «Молнии» зможуть літати на швидкості до 800 кілометрів на годину і нести до семи кілограмів корисного навантаження.

Вони призначаються в основному для розвідки та радіоелектронної боротьби, але «Кронштадт» створює для них і бойову частину. З її допомогою «Молния» перетвориться у баражуючий боєприпас.

Генеральний директор «Кронштадта» Сергій Богатиков повідомив, що літак-носій рою дронів «Молния» планується створити на базі транспортника Іл-76.

Орім того, рій безпілотників збираються використовувати на однодвигунному перспективному російському винищувачі Checkmate.

Іл-76 – радянський важкий військово-транспортний літак, розроблений ОКБ Іллюшина. За кодифікуванням НАТО: англ. Candid — «Щирий».

Військово-транспортний літак Іл-76 призначений для транспортування і десантування особового складу, техніки і вантажів різного призначення. Є першим в історії СРСР військово-транспортним літаком з турбореактивними двигунами.

Ворог посилює натиск: На кордоні Часового Яру йдуть бойові дії

четвер, 2 травень 2024, 16:23

Бойові дії дійшли до межі міста Часів Яр Донецької області. У місті залишається майже 700 осіб. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на начальника Часовоярської міської військової адміністрації Сергія Чауса в ефірі телемарафону, передають Патріот...

"Занадто багато всього": Війна закінчиться, коли Путін зрозуміє, що не зможе виграти, - американський генерал

четвер, 2 травень 2024, 15:50

Війна в Україні закінчиться тоді, коли Путін зрозуміє, що не може перемогти. Для цього західні партнери мають об'єднати всі можливі зусилля у допомозі нашій державі. Про це заявив американський генерал Бен Ходжес, передають Патріоти України. "Тому ми п...