Якщо контрнаступ ЗСУ буде успішним, Путіна можуть вигнати з Кремля, - британський генерал

Якщо силам оборони України вдасться провести успішний контрнаступ, який може відбутися наприкінці весни - на початку літа, окупаційні війська Росії можуть розвалитися і побігти. За такого сценарію розвитку подій російські генерали здатні вигнати директора Володимира Путіна з Кремля. Про це заявив колишній керівник Генштабу Британії, генерал Річард Даннатт, передають Патріоти України.

В ефірі Sky News він розповів про те, що армія України в період від кінця весни до початку літа може провести успішну контрнаступальну операцію. Її ефективність залежить від правильного планування, а також постачань військової техніки і боєприпасів від західних союзників.

За словами британського військового, в такому випадку у ЗСУ буде можливість добитися вирішального результату в протистоянні з противником. Потрібно нанести декілька вирішальних ударів в певних точках на фронті по армії окупантів. Такий крок може зламати моральний дух ворога та основу його сил.

"Справа в тому, що вам не обов'язково розбивати армію ґрунтовно всюди на полі бою. Ви просто повинні переконати достатню кількість солдатів, що вони програли, і коли вони думають, що програли, вони програли", - пояснив Даннат і додав, що західний світ недостатньо зробив для завершення війни вже в цьому році.

Крім того, високопоставлений військовий Британії у відставці припустив, що російські генерали можуть вигнати Володимира Путіна з Кремля у разі успішного контрнаступу ЗСУ та поразки військ РФ на полі бою.

"Я хотів би думати, що якщо контрнаступ українців буде досить добре сплановано, підтримано і виконано, що Путін не буде в змозі приймати занадто багато рішень самостійно, що якщо його армія розвалиться і побіжить, то я думаю, що цілком ймовірно, що його також виженуть з Кремля", - додав Річард Даннатт і підкреслив, що вищий генералітет – головна група лідерів, яка незадоволена подіями, що відбуваються.

"Армія РФ веде застарілу війну": Годжес оцінив, чи реальний прорив окупантів вглиб України

четвер, 28 березень 2024, 21:58

Російські війська використовують затримку допомоги для України для інтенсивніших атак. Втім, окупанти не мають ресурсу для здійснення великого прориву. Про це заявив генерал-лейтенант, колишній головнокомандувач збройних сил США в Європі Бен Годжес в е...

"Нех*й шастать": Турецькій авіакомпанії заборонили літати до однієї з країн Європи через зв’язки з Росією

четвер, 28 березень 2024, 21:17

Фінське агентство транспорту та комунікацій Traficom заборонило польоти турецької авіакомпанії Southwind Airlines до Фінляндії через зв'язки з Росією. Про це повідомляє Avianews, передають Патріоти України. "Наша загальна оцінка показує, що значна част...