"Якщо Київ попросить": Нідерланди готові передати Україні винищувачі F-16

Нідерланди готові надати нашій державі винищувачі F-16. Міністр закордонних справ наголосив, що табу немає. Вопке Гукстра повідомив, що кабінет міністрів розгляне можливість постачання винищувачів F-16, якщо Київ про це попросить, передають Патріоти України.

Табу немає

Високопосадовець зазначив, що уряд Нідерландів розгляне такий запит "неупереджено". Також він додав, що на постачання обладнання "немає табу". Є побоювання, що Росія розпочне ще один великий наступ у найближчі місяці.

Глава МЗС також наголосив, що його держава відправляє лише те, що запитує Україна, і Києву зараз насамперед потрібне важке озброєння, зокрема сучасні бойові танки.

Нідерланди готові оплатити танки Leopard для України

Міністр оборони Кайса Оллонгрен повідомила, що Нідерланди готові оплатити танки Leopard, які будуть відправлені в Україну в рамках коаліції європейських союзників і союзників по НАТО.

Раніше Нідерланди оплачували відправку до Києва радянських танків Т-72 із Чехії. Цей підхід можна було б відтворити для "Леопардів", зазначила глава Міноборони. "Це точно те, що ми готові зробити", – підкреслила Оллонгрен.

Джерело: 24 канал

"Системи зношуються від запуску": Експерт оцінив, скільки ракет і як часто може запускати РФ по Україні

четвер, 28 березень 2024, 15:30

Російська окупаційна армія не відчуває особливого дефіциту ракет для атак по Україні. Загарбники потенційно здатні запустити дві-три хвилі по 70 ракет за добу. Про це в ефірі "Громадського радіо" розповів політичний аналітик, експерт із ракетного озбро...

Запустили сайт "Голос Європи": У Польщі викрили проросійську мережу з дискредитації ЄС та України

четвер, 28 березень 2024, 14:00

Співробітники Агентства внутрішньої безпеки Польщі (ABW) заявили, що викрили проросійську мережу, яка займалась організацією проросійських ініціатив та медіакампаній у країнах ЄС проти держав та органів Євросоюзу та проти України. Про це агентство заяв...