Якщо Лукашенко нападе на Україну, війська Білорусі та білоруси з ЗСУ можуть його змести, - експерт

Якщо самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко зважиться на військове вторгнення в Україну, білоруські війська можуть піти проти його правлячого режиму, передають Патріоти України.

Лукашенко побоюється такого сценарію, за якого політика просто зметуть. Організувати подібний рух можуть білоруси, які наразі воюють в лавах ЗСУ з армією Росії. Про це заявив директор військових програм Центру Разумкова Микола Сунгуровський.

У інтерв'ю Главреду він розповів про те, що якщо Лукашенко віддасть наказ про напад на Україну, ймовірним сценарієм може стати розворот військ у зворотний бік з атакою на його правлячий режим. Невизнаний президент РБ побоюється такого сценарію, за якого його можуть просто змести."Швидше за все, якщо і можна на щось розраховувати, то тільки на те, що після того як Лукашенко віддасть такий наказ, і білоруські війська перейдуть кордон, вони розгорнуть свої багнети у зворотний бік. Такий ризик для Лукашенка існує. Він цього боїться. Це буде навіть не військовий переворот, його зметуть і все", - вважає Сунгуровський.

Крім того, він додав, що військовий рух проти режиму Лукашенка можуть очолити білоруси, які воюють проти Росії на боці армії України. "Такий рух здатні очолити ті білоруси, які зараз воюють в лавах ЗСУ. Вони можуть повести за собою всю цю "гвардію", якщо вона надумає перейти кордон", - підкреслив Микола Сунгуровський.

"Ухилянтів треба брати за вухо і вести до ТЦК": Мер Конотопа записав звернення до нардепів (відео)

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:15

Поки Верховна Рада продовжує готувати законопроєкт про мобілізацію – профільному комітету залишились розглянути 5% поправок – міський голова Конотопа звернувся до народних депутатів із закликом “не гратися в політику". На цьому міський голова Конотопа ...

"Гра в хорошого поліцейського": Зеленський може ветувати закон про мобілізацію після ухвалення Радою, - політолог

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:26

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони розглянув уже 82% усіх запропонованих депутатами поправок до проекту закону "Про мобілізацію" і найближчим часом він може бути проголосований "у тому форматі, в якому він уже підійде безпо...