"Якщо Медведчук сяде, то це піде на користь групі Льовочкіна-Бойка у "ОПЗЖ", - політолог

Держсекретар США Ентоні Блінкен поставив дедлайн у два тижні українській владі, щоб впоралися із нагальними питаннями. Зокрема, вирішили ситуацію із "п'ятою колоною". Це ймовірно стало причиною рішучості правоохоронців стосовно голови політради партії "Опозиційна платформа – За життя" Віктора Медведчука. Подібною думкою в коментарі ЗМІ поділився політтехнолог Віталій Бала, передають Патріоти України.

"Є версії, що рішення ухвалили саме зараз через візит Блінкена. Нібито він поставив дедлайн два тижні – виконати попередні зобов'язання і їм дали ще нові. Це мають виконати. Чи сяде Медведчук має вирішити суд. Хочеться, щоб цей процес був відкритим. Щоб ми тоді побачили якщо він не сяде, то чому. Як на мене кращий варіант, щоб він покинув країну. Але будемо сподіватися, що справу таки доведуть до суду. Не дуже вірю, що Медведчука посадять. Краще б не вертався в Україну. В іншому випадку – щоб його поміняли на всіх наших полонених, яких тримають у Росії і Криму. Але це більше помріяти", - говорить експерт.

У цій справі співпали інтереси країни й інтереси Зеленського, каже Бала. "Ця ситуація міняє політичні розклади. Як мінімум, якщо Медведчук сяде, то не буде претендентки Оксани Марченко на якусь визначну роль у політиці. А якщо говорити більш реальними речами, то група Льовочкіна-Бойка у "ОПЗЖ" виграють. А якщо створять проєкт, який нагадуватиме Партію регіонів, то вона матиме успіх".

Небезпека необережних рухів у тумані

середа, 24 квітень 2024, 21:20

"Наратив про націю ухилянтів": Нардепка від "ЄС" розкритикувала заборону на консульські послуги для чоловіків

середа, 24 квітень 2024, 20:32

Рішення МЗС щодо припинення надання консульських послуг українцям є "зухвалим та безпідставним". Про це заявила нардепка від "Євросолідарності" Ірина Фріз, передають Патріоти України. На її думку, це рішення "продовжує насаджувати наратив про українців...