Якщо МКС видасть відповідний ордер: Перша країна Європи заявила про готовність арештувати Нетаньягу

Міністр закордонних справ Норвегії Еспен Барт Ейде заявив, що їм доведеться заарештувати прем'єр-міністра Ізраїлю Біньяміна Нетаньягу та міністра оборони Йоава Галанта на норвезькій території, якщо Міжнародний кримінальний суд видасть відповідний ордер. Про це повідомило сьогодні, 22 травня, видання The Jerusalem Post, передають Патріоти України.

Міністр наголосив, що застосує той самий захід і до лідера ХАМАСу. Він зазначив, що цей намір є обов'язковим і для інших європейських країн. Після цієї заяви Норвегія стала першою європейською країною, яка оголосила про свою готовність заарештувати Нетаньягу, якщо буде виданий ордер на його арешт.

«Якщо вони (прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу або міністр оборони Йоав Галант, – ред.) або будь-які лідери ХАМАСу прибудуть до Норвегії, згідно з міжнародним правом, ми зобов’язані їх заарештувати. Той самий принцип застосовується до всіх європейських країн, крім Туреччини», – сказав Ейде.

У понеділок прокурор Міжнародного кримінального суду Карім Хан повідомив, що запросив видачу міжнародних ордерів на арешт Нетаньягу, Галанта та трьох лідерів ХАМАС – Ісмаїла Ханії, Ях'ї Сінвара та Мохаммеда Дей – за звинуваченням у «військових злочинах», «злочинах проти людства». Рішення про видачу будь-якого із запрошених ордерів на арешт ухвалюється колегією із трьох суддів Міжнародного кримінального суду на підставі оцінки доказів, наданих прокуратурою МКС.

Через два дні після серії терактів в Дагестані: У Махачкалі знову стрілянина

середа, 26 червень 2024, 0:05

У столиці Дагестану Махачкалі увечері у вівторок, 25 червня, знову відбулася стрілянина. За даними місцевих ЗМІ, по російських силовиках у місті знову відкривали вогонь. . Відео зі стріляниною в місті публікують російські пабліки. . Telegram-канал Sh...

З російського полону повернулися 90 українських воїнів - Зеленський

вівторок, 25 червень 2024, 23:38

В Україну з російського полону повернулися 90 захисників. Про це повідомив президент Володимир Зеленський у Telegram у вівторок, 25 червня. . "Вдома - це не просто слова. Вдома - це Україна. Сьогодні ще 90 наших людей повернулися додому з російського ...