"Якщо моє місто захопили росіяни, то це не означає, що я стала росіянкою": Дівчинка з Маріуполя розповіла, як окупанти зруйнували життя її родини (відео)

Сім'я школярки Домініки Білої була змушена рятуватися від обстрілів у знищеному Маріуполі та тікати до Росії. Але жити там родина не змогла і повернулася до рідної України. Про це 11-річна дівчинка розповіла "Радіо Свобода", передають Патріоти України.

"Вони мені казали: "Ти знала, що ти тепер не українка, а ти – росіянка". Я кажу: "Ну якщо місто, можливо, захопили – це не означає, що я – росіянка. Я народилася в Україні, у Маріуполі. Це означає, що я – українка", – згадує дівчина.

У блокадному Маріуполі їй довелося пережити чимало випробувань. Її брата було поранено, а собаку вбито. Домініка була вражена цинічністю росіян.

© скриншот з відео

"Один хлопець мені каже: "росіяни не вбивають дітей". Я кажу: "А чому тоді мого брата поранено?". А він відповідає: "Він же не помер". Ця країна (Росія) за війну. Вони знищили моє рідне місто", - болісно каже Домініка.

Тепер родина на рідній землі і чекає лише на одне – повернення до вільного українського Маріуполя.


Оточення Харкова можливе? Військовий експерт відповів, чи вдасться ворогові захопити місто

субота, 18 травень 2024, 9:05

Російські окупанти не мають достатньо сил для прориву до Харкова через Вовчанськ, Куп'янськ або з напрямку Луганщини. Про це сказав генерал армії України, голова Служби зовнішньої розвідки України 2005-2010 рр. Микола Маломуж в ефірі телеканалу "Еспрес...

Імперські амбіції не гаснуть: Більшість жителів Росії за припинення війни, але не згодні повернути захоплене

субота, 18 травень 2024, 8:45

Абсолютна більшість жителів Росії підтримують війну з Україною. Вони схвалили б рішення Володимира Путіна припинити її за умови, що захоплені території не повернуть. Про це повідомляє "РБК-Україна" з посиланням на дані опитування "Левада-Центру". З вер...