Якщо Москва намагалася зрозуміти, як будуть поводитися США в разі провокацій, то отримала гідну відповідь, - Портников

Вашингтон чітко дав зрозуміти Москві, що не допустить військових провокацій проти України.

США послали кілька сигналів Кремлю, що не дозволять "маленької переможної війни" проти України. Про це у своєму відеоблозі на YouTube заявив відомий український журналіст і телеведучий Віталій Портников, передають Патріоти України.

"Коли рейтинг російського правителя починає падати, коли громадяни вже не сприймають його як свого вічного керівника, він затіває "маленьку звитяжну війну". Донбас може стати ареною", - заявив журналіст. Він уточнив, що концентрація російських військ на українському кордоні говорить про плани Москви влаштувати провокацію проти України.

США різко відреагували на активність російської армії. Почалися активні консультації Вашингтона і Москви на рівні Генштабів і МЗС. "Сполучені Штати не збираються мовчати, коли мова йде про спробу російської агресії. Якщо Москва намагалася зрозуміти, як будуть поводитися США в разі, якщо РФ вдасться до нових провокацій, вона отримала належну відповідь... Якщо будете бешкетувати, це не залишиться без наслідків" , - підкреслив Портников.

Він уточнив, що у Заходу є серйозні важелі для стримування Росії. Це, перш за все, економічні санкції, а також військова допомога Україні. Журналіст зазначив, що поява у ЗСУ сучасного озброєння здатна змінити результат війни. Як мінімум РФ отримає величезні втрати, які дуже не сподобаються російській громадськості. "Якщо Путіну потрібно було побачити реакцію США, то він цього досяг. Йому сказали: доведеться заплатити свою ціну за "маленьку переможну війну". Путіну тепер доведеться тричі подумати", - констатував Портников.

Вибори недійсні. Х*ло - узурпатор: Європарламент не визнав легітимність Путіна

п’ятниця, 26 квітень 2024, 1:45

Країни-члени Євросоюзу та міжнародна спільнота не повинні визнавати результати "виборів" 15-17 березня у Росії, за результатами яких "переможцем" оголосили Володимира Путіна. Відповідну резолюцію прийняв Європарламент у четвер, 25 квітня. Документ підт...

Прем'єр-міністр Греції відповів, чи передаватиме його країна системи ППО для України

четвер, 25 квітень 2024, 23:06

Греція не передаватиме Україні системи протиповітряної оборони Patriot та С-300, незважаючи на тиск з боку ЄС і союзників по НАТО, які просили надати ці системи Києву. Про це заявив прем'єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс, повідомляють Патріоти Украї...