"Якщо ми говоримо про ракетний комплекс "Іскандер", то ці ракети летять набагато вище": Жданов вказав на нюанс з "Залізним куполом" для України

Система протиракетної оборони на зразок ізраїльського "Залізного купола" могла б бути корисна в Україні для захисту окремих стратегічно важливих об'єктів. Для захисту від балістичних ракет необхідні комплекси середньої і великої дальності. Таку думку в бліцінтерв'ю висловив військовий експерт Олег Жданов, передають Патріоти України.

"Система "Залізний купол" – це система ближнього радіусу дії. Його максимальна дальність – 70 км, максимальна висота ураження цілей – 110 км. Якщо ми говоримо про ракетний комплекс "Іскандер", то ці ракети летять набагато вище. Балістична ракета летить ще вище", – повідомив він.

Водночас Жданов пояснив, що система ПРО на зразок "Залізного купола" може захистити від "Іскандера" або "Тополя-М" якийсь окремо взятий об'єкт, наприклад, атомну електростанцію.

"Залізний купол" захищає об'єкт на площі 150 квадратних кілометрів. Якщо ми ставимо "Залізний купол" в якості захисту об'єктів, наприклад, біля АЕС, то навіть балістичну ракету, наприклад, "Іскандер", "Тополь-М" з ядерною боєголовкою, на відстані 70 км і висоті 10 км він зіб'є".

На думку експерта, Україні було б бажано мати подібні системи протиракетної оборони, але крім них необхідні також ПРО середньої і великої дальності.

"Залізний купол" – це складова частина протиракетної оборони країни. За ним повинні йти комплекси середньої дальності і великої дальності, висотні, які будуть збивати балістичні ракети з навколоземної орбіти. Адже деякі балістичні ракети типу "Тополь-М" можуть виходити в стратосферу, а іноді і в ближній космос, тобто підніматися вище 100 км, – пояснив він.

Джерело: Обозреватель

Держсекретар США зробив заяву про "нові кроки на підтримку України"

вівторок, 14 травень 2024, 20:51

На Вашингтонському саміті НАТО будуть зроблені «нові кроки на підтримку України». Про це заявив державний секретар США Ентоні Блінкен під час виступу в Київському політехнічному інституті, передають Патріоти України. «Ми хочемо, щоб Україна була в силь...

Найближчими днями: Макрон оголосив передачу Україні додаткового озброєння

вівторок, 14 травень 2024, 20:43

Президент Франції Емманюель Макрон сьогодні, 14 травня, під час розмови з українським лідером Володимиром Зеленським анонсував поставки додаткового озброєння ЗСУ. Про це йдеться у повідомленні Єлисейського палацу за підсумками телефонної розмови презид...