"Якщо настає година Х": Ексрадник Путіна розповів, як Україні захиститися від можливого наступу Росії

Оскільки загроза повномасштабного вторгнення Росії в Україну реальна, нашій країні варто зайнятися зміцненням зовнішнього і внутрішнього "фронтів". Йдеться про отримання колосальної підтримки Заходу і зміцнення обороноздатності. Таку пораду в інтерв'ю для програми "Рандеву" журналістки Яніни Соколової дав Андрій Ілларіонов - президент Інституту економічного аналізу, колишній радник лідера Росії Володимира Путіна. Він зазначив, що реалізацією цих цілей повинні безпосередньо зайнятися як дипломати, так і вище політичне керівництво держави, передають Патріоти України.

"Що робити українській владі? Потрібно вибудовувати оборону по всіх лініях. Зовнішня лінія оборони – взаємини зі США і Заходом. Це важливий напрямок, це потрібно робити. Завдання для МЗС, для Офісу президента, для самого Зеленського – змушувати і Байдена (Джо, президента США. – Ред.), і його адміністрацію допомагати зброєю, проведенням маневрів, ротацією американських і НАТОвських сил на території України, призначенням представників, запрошенням сюди делегацій із НАТО тощо", – поділився думкою Ілларіонов.

Однак найголовніше, переконаний він, – це підготовка до можливої атаки та агресії самої країни. Для цього передусім потрібно зміцнювати ЗСУ, забезпечуючи їх усім необхідним.

"Я не хочу говорити про те, яке забезпечення боєприпасами. Я не хочу говорити про те, яке забезпечення протитанковою, протикорабельною зброєю. Якщо буде десантування, що відбувається з береговою артилерією? Як укріплені ті місця, які є найбільш небезпечними?" – озвучив ексрадник Путіна першочергові питання.

"Потрібно готувати взагалі всі інститути державні, починаючи від територіальної оборони до спецслужб. І говорити головне суспільству: ми робимо все можливе, щоб такого нападу не відбулося. Але він може статися. Якщо він може відбутися, що ми робимо? Якщо настає година Х, що роблять військовозобов'язані чоловіки?" – додав Ілларіонов.

"Я горжусь": Мер затопленого Орська відповів на критику щодо сина, який живе у Саудівській Аравії

вівторок, 16 квітень 2024, 16:56

Мер Орська Оренбурзької області, затопленого внаслідок прориву дамби, відповів на критику співгромадян, які дорікнули йому у тому, що його рідні знаходяться за кордоном. За даними ЗМІ, сім'я Василя Козупиці давно покинула РФ і зараз живе у Саудівській ...

"Торг" триває: Сі Цзіньпін запропонував чотири принципи врегулювання "конфлікту в Україні"

вівторок, 16 квітень 2024, 16:49

Президент Китаю висловив підтримку ідеї проведення міжнародної мирної конференції. Як пише BBC, під час зустрічі з канцлером Німеччини Олафом Шольцем у Пекіні президент Китаю Сі Цзіньпін виклав чотири принципи врегулювання "конфлікту в Україні", переда...