Якщо не яйця, то папки? У Міноборони після аудиту знайшли порушення в тендері

Служба внутрішнього аудиту Міністерства оборони провела перевірку тендеру щодо закупівлі обкладинок папок особових справ: ціну в 351 гривню за одну визнали завищеною. Про це повідомляє пресслужба оборонного відомства, передають Патріоти України.

Вказано, що за чотири місяці до тендеру Кадровий центр ЗСУ вніс пропозицію щодо зміни технічних характеристик обкладинок, які використовують для папок особових справ. Таким чином у тендерній заявці Командування Сил логістики встановило ціну - 351 гривню за штуку.

Коли оголосили старт торгів, надійшла лише одна позиція від виробника, яка дорівнювала очікуваній вартості. Її надіслав виробник ПрАТ Київська поліграфічна фабрика "ЗОРЯ".

"Після цього МОУ з’ясувало, що на ринку є дешевші пропозиції - приміром, схожі зразки папок за ціною від 140 до 325 гривень. Аудитори закупили у ФОП зразок такого товару за ціною 120 гривень - це акційна ціна від основної 140 гривень (при цьому невідомо, чи може цей продавець задовольнити потребу щодо кількості тендеру, який включає 4 лоти загальною кількістю 58 тисяч одиниць)", - йдеться в повідомленні.

За результатами перевірки також стало відомо, що зміни технічних параметрів обкладинок були надані без обґрунтування. Тож договір щодо тендеру не підписали. Служба внутрішнього аудиту запропонувала внести зміни, які зменшать вартість обкладинок та збільшать кількість учасників аукціону.

У Міноборони додали, що наразі триває "всебічна перевірка". Її результати оприлюднять після завершення. "Основні зусилля внутрішнього аудиту Міноборони спрямовані на запобігання та попередження порушень та неефективних витрат державних ресурсів. Під час встановлення фактів вже вчинених порушень ми передаємо цю інформацію прокуратурі. Це проста логіка, якої ми дотримуємось, щоб вичистити систему від корупції. Ми хочемо показати, що закони однакові для всіх", - заявив заступник міністра оборони Юрій Джигир.

Можна рятувати сотні, якщо не тисячі життів на місяць: Україна запустила в серійне виробництво робота Ratel Н для евакуації поранених з поля бою

субота, 27 липень 2024, 15:00

Робот Ratel Н розробки Brave1 може транспортувати одразу двох поранених, він уже пройшов польові випробування та запущений у серійне виробництво. Про це розповів міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, передають Патріоти України. "Ratel Н розро...

Шалені підйомні вже не ваблять потенційних 200-х: Росія має серйозні проблеми з набором нових контрактників - ГУР

субота, 27 липень 2024, 14:15

Росія нині має серйозні труднощі з виконанням плану набору нових контрактників. Про це заявив речник Головного управління розвідки Міністерства оборони Андрій Юсов в ефірі телемарафону Єдині новини, передають Патріоти України. Таким чином розвідник про...