Якщо не можна усе "закатати в асфальт": Кабмін дозволив витрачати гроші з COVID-фонду на патріотичні серіали

Коли ми думали, що уряду нас більше нічим не здивувати, він вкотре продемонстрував "винахідливість".

Кабінет міністрів дозволив використовувати для реалізації окремих етапів виробництва патріотичних серіалів бюджетні гроші з "коронавірусного" фонду. Про це в середу, 28 жовтня, повідомила прес-служба Міністерства культури і інформаційної політики, передають Патріоти України.

Уряд схвалив проект постанови "Про внесення змін до пункту 9 Порядку використання коштів для здійснення деяких заходів, спрямованих на запобігання виникненню та поширенню, локалізацію та ліквідацію спалахів, епідемій та пандемій гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненою коронавірусом SARS-Co V-2".

"Це дозволить більш ефективно використати 100 млн грн, виділених на створення цього суспільно значущого аудіовізуального контенту і підтримку кіногалузі в умовах коронакризи", – йдеться в повідомленні.

При цьому в постанові Кабміну від 8 липня №592 вказувалося, що кошти повинні бути використані до кінця 2020 року. "Тому виникла необхідність передбачити можливість їх використання не тільки для покриття витрат на виробництво всього телевізійного серіалу, але і для підтримки реалізації окремих періодів (етапів)", – пояснили в міністерстві.

Генсек НАТО уперше здійснив політ на винищувачі Eurofighter (фото)

четвер, 25 квітень 2024, 19:27

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг під час візиту до Німеччини 25 квітня вперше політав на винищувачі Eurofighter. Про це у четвер, 25 квітня, повідомила пресслужба Північноатлантичного альянсу, передають Патріоти України. Столтенберг здійснив п...

Там якраз стояв потяг із пасажирами: Окупанти вдарили ракетою по залізничному вокзалу в Балаклії

четвер, 25 квітень 2024, 19:14

У четвер 25 квітня російські окупанти обстріляли місто Балаклія в Ізюмському районі. Вибухи почали лунати о 16:47. За інформацією начальника Харківської обласної військової адміністрації Олега Синєгубова, ворог поцілив по території біля залізничного во...