Якщо не позбудемося, через 10 років знову буде війна": Данілов назвав головну помилку українців щодо РФ

Головна помилка України, яка допомогла РФ розпочати війну проти нашої країни, - це тотальна русифікація, яка багато років вважалася "нормою" та "дружбою". Кремлю було вигідно впливати на український бізнес, політику, інформаційний простір, культуру та інші сфери життя, передають Патріоти України.

Якщо це не припинити, вторгнення "визволителів" на наші землі може повторитися. Такою думкою в інтерв'ю "Суспільному" поділився секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов. "Головна помилка починаючи з 91-го року – що наш сусід є нашим "другом, братом", нібито, і якимось нашим партнером", – заявив чиновник.

Він наголосив, що після проголошення Незалежності України питання щодо нашої держави не залишало порядки денні у високих російських кабінетах. У РФ давно було бажання нас поневолити або знищити.

Данілов сказав, що не помиляється той, хто нічого не робить, проте деякі помилки стали фундаментальними. "Це коли Росія, починаючи з 91-го року, почала корумпувати найвище керівництво України так званими газовими, нафтовими питаннями... Всі президенти і прем'єри, які були в нас при владі, вони через так звану славновідому "газову трубу" сідали на гачок РФ. І це була одна з фундаментальних речей", – сказав секретар РНБО.

Росіяни вкладали чималі гроші, щоб русифікувати Україну та зашкодити країні. Наприклад, купували наші підприємства, а потім їх нищили."Була повна русифікація нашої країни. І якщо ми зараз не позбудемося цієї русифікації у всіх сферах нашого життя, через 10-15-20-30 років ми можемо мати таку ж війну з Росією. Не треба тут якимись мріями жити. Це для нас фундаментальне питання, питання нашого виживання, виживання нашої країни", – підсумував чиновник.

Наводив російські ракети та дрони на місто: СБУ затримала у Дніпрі айтішника-зрадника

четвер, 18 квітень 2024, 11:44

Контррозвідка Служби безпеки України (СБУ) затримала російського інформатора у Дніпрі, який намагався виявити вогневі позиції українських зенітно-ракетних комплексів протиповітряної оборони. Про це повідомляє СБУ у Telegram, передають Патріоти України....

Відпрацювали влучно: Розвідники знищили техніку та польовий склад РФ на Запорізькому напрямку (відео)

четвер, 18 квітень 2024, 10:57

Українські розвідники знищили до десяти одиниць техніки та польовий склад російських військових. Такі результати ГУР показало лише за дві доби, передають Патріоти України. "Горять "УАЗи" і "КамАЗи", пікап з туреллю (турельна установка, - ред), бензовоз...