"Якщо подумати й дати відповідь по совісті": Ющенко назвав винних у появі путінського режиму

Країни Заходу, які продовжували скуповувати російські енергоресурси після того, як Путін встановив диктаторський режим, винні у тому, що Росія нападала на Україну та веде агресивну політику. Таку думку в ефірі "Еспресо" висловив колишній президент України Віктор Ющенко, передають Патріоти України.

Ющенко заявив, що Європа бездумно платила путінському режиму мільярди доларів, порушуючи усі норми щодо енергетичних квот на регіональному ринку.

«Якщо подумати й дати відповідь по совісті, Путіна, такого, як сьогодні знає світ, насправді виховала західна політика. Путінізація, яку прийняла Європа, – це продукт останніх 15-17 років, коли європейські країни бездумно платили Путіну мільярд доларів на добу, порушуючи усі прийняті національні та європейські норми щодо енергетичних квот на регіональному ринку», – зазначив Ющенко.

Він заявив, що саме великі гроші від Європи перетворили Путіна на шизофреніка.

«Один мільярд на добу – це, звичайно, те, що привело Путіна до шизофренії, нерозсудливості, втрати останніх частин розуму. По суті на світ з’являється версія фашизму 21-го сторіччя. Це те, що відбулося на наших очах. А з іншого боку – той подвиг, який робить сьогодні наша нація», – додав політик.

Крім того, Ющенко заявив, що не вважає російського диктатора розумною людиною.

«Я думаю, що він дурна людина. Розумна людина не може так вчиняти у цих обставинах, до яких він довів країну. Я думаю, що за 25 років він породив найнеуспішніший проєкт для Росії – як знищити цю країну", - наголосив Ющенко.

"Якщо подумати й дати відповідь по совісті": Ющенко назвав винних у появі путінського режиму

середа, 28 серпень 2024, 0:30

Країни Заходу, які продовжували скуповувати російські енергоресурси після того, як Путін встановив диктаторський режим, винні у тому, що Росія нападала на Україну та веде агресивну політику. Таку думку в ефірі "Еспресо" висловив колишній президент Укра...

Місто повністю зруйноване: Офіцер ЗСУ розповів, що зараз відбувається в районі Часового Яру

вівторок, 27 серпень 2024, 22:02

Росіяни не полишають спроб досягти успіхів в районі Часового Яру. Там щодня ворогом здійснюються штурмові дії. Про це в ефірі телемарафону розповів пресофіцер 26-ї артилерійської бригади ЗСУ Олег Калашніков, передають Патріоти України. Як зауважив війс...