"Якщо продаж компанії "Мотор Січ" китайцям буде завершено, це буде становити загрозу національній безпеці України", - Тука

"Цей пост я хочу присвятити події, про яку розповіли ЗМІ. Розповіли, як на мене, детально. Але, яка залишилась поза уваги більшості "електорату". Чи то рівень освіченості не дозволяє оцінити всю важливість події, чи то інформацію подали "надто фахово". Я спробую цю інформацію подати таким чином, аби вона була зрозуміла, якщо не всім, то більшості. Сподіваюсь, вона дійде і до нових урядовців, і до депутатів "Слуги народу", - пише на своїй сторінці в Фейсбук Георгій Тука, передають Патріоти України, і продовжує:

"Я не маю права розповідати деталі, тому спробую утриматись «в рамках дозволеного». Без посад і прізвищ. Мова піде про візит до Києва Радника Президента Сполучених Штатів з національної безпеки пана Джона Болтона. Мені не відомий перелік всіх питань, які обговорював пан Болтон, але відомо одне - «Мотор Січ».

Коротко про історію питання. Наше підприємство відоме виробництвом якісних авіаційних двигунів. Одна китайська компанія виявила зацікавленість в придбанні контрольного пакету акцій цього підприємства. І придбала. Для прикладу: зі 100 акцій китайські підприємці купили 51. На цю покупку звернула увагу Служба Безпеки України. По-перше, «Мотор Січ» не пивоварня. По-друге... Взаємовідносини між Сполученими Штатами і КНР значно загострились останнім часом. Здебільшого, у ЗМІ фігурують торгівельні війни між цими країнами. Але, активне протистояння триває і в воєнній сфері!

Кілька фактів в спрощеному вигляді:

• Одним з напрямків розвитку збройних сил Китайської Республіки є будівництво авіаносців. Звісно, на фоні протистояння, така ініциатива дуже непокоїть США.

• Китай вже має можливість будувати корпуси кораблів, оснащувати їх відповідним радіо-технічним обладнанням. Єдиною невирішеною проблемою залишається... виробництво двигунів для літальних апаратів!

• Китай багато років практикує дуже своєрідне ставлення до т.з. «авторського права». Виходячи з такої практики, існує обгрунтоване припущення, що головна мета купівлі Китаєм українського підприємства полягає не в його модернізації, не в його розвитку - в доступу до конструкторської документації!

• Власникам підприємства китайці роблять таку привабливу пропозицію, з такою кількістю «0» в ціні, що... рішення про продаж приймається достатньо швидко.

На фоні такої інформації Служба Безпеки накладає арешт на «51» акцію компанії «Мотор Січ». Процес купівлі-продажу призупинено. Але, було б дуже наївним думати, що, коли мова іде про ціни з багатьма «0», в нашій країні не знайдеться низка лобістів на різних рівнях.

Також було б наївним думати, що американські служби поінформовані гірше наших громадян про те, що відбувається всередині українського політикуму.

Певним днем в провідних топових ЗМІ Сполучених Штатів виходить на передовицях низка статей під одним спільним гаслом: «Президент Трамп! Навіщо ми підтримуємо Україну, якщо вона допомогає озброюватись нашому стратегічному супротивнику?!».

Чи треба мені привертати вашу увагу на той факт, що Сполучені Штати є найважливішим стратегічним партнером України в боротьбі з агресивною Росією? Думаю, і без мене це чудово всі розуміють. Як і те, ЩО для нас означає відмова від підтримки з боку США.

Думаю, навіть для нефахівців зрозуміло, що поява низки негативних статей в топових виданнях США має примусити задуматись авторів купівлі-продажу. Вони задумались. І придумали! Вони вирішили зробити... додаткову емісію акцій компанії «Мотор Січ»! Таким чином, ті «51» акція зі «100», які арештовані СБУ, перетворюються на «51» з «500», що, відповідно, надає можливість обійти дії СБУ!

Шлях до завершення операції продажу відкритий. На позицію США - начхати. Негативний вплив на відносини між Україною і США - начхати. Кремль затамував подих. Кількість «0» захмарює все!.. І от, на цьому фоні, в Київ прилітає Джон Болтон. Для чого я це розповідаю?

З двох причин:

- аби ви розуміли: якщо продаж компанії «Мотор Січ» китайцям буде завершено, це буде становити ЗАГРОЗУ НАЦІОНАЛЬНІЙ БЕЗПЕЦІ УКРАІНИ!

- моя спроба донести детально цю (і не тільки) інформацію людині з «зеленої команди», з якою я знайомий особисто з 2014-гороку (Давід Арахамія) залишились без уваги

- «ціна питання» ($) є такою привабливою, що я не переконаний в стійкості і нової команди

- для того, щоб якомога більше громадян знали і розуміли той рівень загрози, який становить така «комерційна» операція".

Після довгої паузи Росія вивела ракетоносії в Чорне море

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:29

Російські війська вивели на бойове чергування у Чорне море два підводні ракетоносії із вісьмома ракетами Калібр. Про це повідомила пресслужба Сил оборони півдня в п'ятницю, 26 квітня. "Після доволі довгої паузи ворог вивів на бойове чергування в Чорне ...

План зробити це "якнайшвидше": Бельгія обіцяє прискорити передачу Україні своїх F-16

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:24

Раніше повідомлялося, що Бельгія передасть Україні F-16 до 2025 року. Влада Бельгії вирішила передати Україні винищувачі F-16 вже у 2024 році, хоча точні терміни поки що невідомі. Про це на спільній прес-конференції заявили прем'єр Бельгії Александер Д...