"Якщо Путін хоче воювати з НАТО, тоді йому доведеться нападати на Токіо, Стамбул": Політолог про "дірку від бублика" замість перемоги РФ на 9 травня

Президент РФ Володимир Путін не може продемонструвати населенню Росії перемогу у війні проти України до запланованого на 9 травня параду у Москві. Про це політолог Микола Давидюк сказав в ефірі інформаційного телемарафону, передають Патріоти України.

"Путін із діркою від бублика підходить до 9 травня. Він не може ні світу, ні своєму населенню заявити про свою перемогу в Україні. За великим рахунком, параду перемоги не буде, а буде дірка від бублика", - сказав він.

На думку Давидюка, "Путін зараз обережно підходить вже до мирних переговорів, бо населення настільки накачано жагою перемоги, фашизмом, рашизмом. Але вони вимагають якихось нереальних речей, які російська армія здійснити не може".

За словами політолога, у президента РФ є дилема диктатора-вбивці, але російська армія не може реалізувати те, "що вони нафантазували у своїх хворих фантазіях". "А для нас головне завдання – вистояти та перемагати далі. Це наша перемога", - підкреслив Давидюк.

Також він вважає, що влада РФ може оголосити повну мобілізацію, бо Путін повинен буде підвищити ставки, збільшити ідеологічний масштаб ворога і "боротися проти світової змови", або ж організувати якісь провокативні теракти на території самої Росії.

Крім того, політолог наголосив, що застосування Росією ядерної зброї стане викликом для всього світу. "Якщо Путін хоче воювати з НАТО, тоді йому доведеться нападати на Токіо, Стамбул. А от Фінляндія і Швеція, які почали процедуру вступу до НАТО, вже політично переграли Путіна", - додав він.

Крім того, Давидюк вважає, що для РФ зараз було б вигідно відкривати новий фронт у Придністров’ї, але там на військових складах багато непридатного до використання озброєння.

За словами політолога, Збройні сили України готові до такої загрози, але відповідні висновки повинна зробити влада Молдови, яка хотіла "відсидітися у нейтралітеті" і не підтримала Україну на належному рівні. Путін сприйняв позицію молдавської влади як слабкість, а слабких він не любить, підсумував експерт.

Побажав "миру" Україні та Росії: Словацький депутат у Європарламенті дістав із сумки та випустив голуба (відео)

середа, 24 квітень 2024, 23:41

Під час засідання Європарламенту 24 квітня депутат від ультраправої партії «Словацькі патріоти» Мирослав Радачовський випустив білого голуба, заявивши, що таким чином бажає миру «усьому світу, росіянам і українцям». Про це пише The Guardian, передають ...

"Будь-яка підтримка можлива": Польща готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку

середа, 24 квітень 2024, 23:30

Міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш заявив, що його країна готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку. Про це пише Reuters, передають Патріоти України. Він нагадав, що Польща раніше пропонувала допомогти Україні з тим, щоб ...