"Якщо Путін нападе на Україну, "Північному потоку-2" - кінець": У ЄС попередили Кремль про наслідки

Якщо Росія застосує агресію проти України, новий уряд Німеччини повинен згорнути суперечливий газопровід "Північний потік-2".

На думку голови фракції Європейської народної партії (ЄНП) в Європарламенті Манфреда Вебера, в разі агресивних дій Росії проти України новий уряд Німеччини має згорнути суперечливий газопровід "Північний потік-2". Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на DW.

"Якщо Путін застосує зброю, тоді газопроводу "Північний потік-2" – кінець. Введення в експлуатацію було б тоді виключено", - заявив Вебер.

Він переконаний, що майбутній уряд Німеччини "має чітко назвати" таку ціну можливого російського вторгнення. Євродепутат зазначив, що наявна ситуація є перевіркою "для НАТО і всього західного співтовариства". І, як вважає Вебер, важливо, що НАТО дав зрозуміти, що Росія заплатить високу ціну, якщо вчинить щось проти України. "Ситуація дуже тривожна, не можна виключати ескалацію війни на Сході України", – додав політик.

"Українці не усвідомлюють загрозу": Нардеп-"слуга" виступив за воєнну цензуру у соцмережах

субота, 20 квітень 2024, 14:30

В Україні потрібно запроваджувати воєнну цензуру. Йдеться про обмеження додатку Телеграм та платформи Тік-Ток. Таку думку висловив народний депутат від "Слуги народу" і голова парламентського комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Мик...

"Не може бути такою ж, як в Ізраїлі": Макрон зробив заяву про ППО в Україні

субота, 20 квітень 2024, 14:06

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що в Україні неможливо побудувати систему протиповітряної оборони, яка буде подібною тій, що функціонує в Ізраїлі, і відповідатиме вимогам країни. Про це він сказав на пресконференції за підсумками саміту ЄС у...