Якщо Путін наважиться напасти на Україну, ключову роль зіграють російські десантники, - Financial Times

Москва неодноразово заперечувала наміри щодо України, однак якщо президент РФ Володимир Путін все ж віддасть наказ про напад на Україну, головну роль зіграють десантні війська. Про це повідомляє газета Financial Times, зазначають Патріоти України.

За даними видання, 62-річний Андрій Сердюков, командувач повітряно-десантними військами РФ, що служили в окупованому Криму і Сирії — найбільшими в світі десантними військами, швидше за все, зіграє провідну роль. Зазначається, що Сердюков є уособленням змін в російській армії, яка 20 років тому була громіздкою і малоефективною.

Переломний момент настав у 2008 році, коли російські військові провалили війну з Грузією. Попри те, що військова кампанія тривала всього 5 днів, РФ втратила кілька літаків, а через поганий зв’язок на місцях командирам доводилося користуватися власними мобільними телефонами. Розвідувальні безпілотники могли передавати знімки тільки після приземлення, а не в режимі реального часу.

Відтоді російським військовим підняли зарплату, модернізували обладнання, удосконалили бойові стратегії, а деморалізований офіцерський склад все активніше був залучений у бойових діях. Погано навчених призовників почали замінювати кадровими солдатами. Директор московського Центру аналізу стратегій і технологій заявив, що тепер армія може вибирати і набирати “можливо, не кращих, але і не гірших”.

Всього армія Росії налічує близько 900 тисяч людей, у тому числі 280 тисяч солдатів у сухопутних військах. В останнє десятиліття вона поповнилася новими літаками, модернізувала свої танки і скоротила співвідношення призовників до солдатів-строковиків майже з половини до 30%.

Водночас в Україні налічується 261 тисяча військовослужбовців, з яких 145 тисяч служать в армії, а також 900 тисяч резервістів. Зазначається, що українські бійці загартовані війною на Донбасі, але у них не так багато комплексних систем протиповітряної оборони через те, що велика частина їх залишилася в окупованому Криму.

На думку аналітика CNA Майкла Кофмана, завдяки розміщенню техніки на кордоні з Україною, яка може бути укомплектована перекинутими військами, масштаби і час проведення остаточної операції стануть відомі тільки після початку підготовки.

“Якщо десант почне перекидати війська на позиції біля кордонів України, це буде цілком достатнім індикатором того, що вони планують наступ”, – акцентував він.

"Зрозумійте, що вони стали насправді жертвами своєї ж пропаганди": Буданов пояснив, що зміниться для України в разі зникнення Путіна

четвер, 28 березень 2024, 18:50

Зникнення Володимира Путіна навряд чи змінить ситуацію з війною. Російське суспільство вже стало жертвою пропаганди і ненавидить Україну та колективний Захід. Про це заявив начальник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов, пер...

Паніка наростає: Росіяни готуються відбивати атаки українських ДРГ у Севастополі, - "Атеш"

четвер, 28 березень 2024, 18:45

Активісти партизанського руху "Атеш" установили, що російські окупанти готуються до відбиття атак українських диверсійно-розвідувальних груп у тимчасово окупованому Севастополі. Про це інформує рух спротиву "Атеш".Партизани постійно відслідковують пере...