"Якщо Росія глибоко занепокоєна здоров’ям своїх танків...": Білий дім дав пораду Кремлю, котрий істерить через снаряди зі збідненим ураном у ЗСУ

Координатор зі стратегічних комунікацій Ради національної безпеки США Джон Кірбі заявив на брифінгу в середу, що боєприпаси зі збідненим ураном є звичайним типом боєприпасів, а заяви Росії про них як крок до ескалації – безпідставні.

При цьому представник Білого дому зазначив, що США особисто не передають Україні боєприпаси зі збідненим ураном.

"Боєприпаси зі збідненим ураном були досліджені на предмет впливу на здоров'я людей. Це не радіоактивна загроза. Вони й близько не становлять ядерної загрози. Це звичайний тип боєприпасів, який використовується, зокрема, через його бронебійні властивості", – підкреслив він.

"Якщо Росія глибоко занепокоєна здоров’ям своїх танків і своїх танкістів, то найбезпечніший для них варіант – перемістити їх через кордон і вивезти з України", – додав Кірбі.

Нагадаємо, в понеділок Британія підтвердила, що постачатиме Україні боєприпаси зі збідненим ураном. Після цього президент Росії Владімір Путін розкритикував це рішення, неправдиво заявивши, що йдеться про зброю з "ядерним компонентом".

Збіднений уран – відходи процесу збагачення урану, який полягає у виділенні ізотопу урану-235 з природного урану. Завдяки високій густині збіднений уран також використовується у броні військової техніки (зокрема, у танках M1 Abrams) та бронебійних снарядах.

"Нам поскаржилися на катування та жорстоке поводження": ООН перейнялася ставленням до полонених окупантів в Україні

четвер, 28 березень 2024, 12:27

Моніторингова місія ООН з прав людини активно перейнялася долею російських військових, які прийшли на чужу землю вбивати українців, та заявила: росіян нібито катують у транзитних місцях після їх евакуації з поля бою. Про це йдеться у звіті Управління в...

Війну оголосили "священною", а Захід - "сатанистським": З'їзд РПЦ благословив Путіна на повне знищення України

четвер, 28 березень 2024, 11:59

Війна, яку розпочав диктатор Володимир Путін, стає «новим етапом національно-визвольної боротьби російського народу», а вся територія України «має увійти до впливу Росії». Такі засади закріпила Російська православна церква у новому Наказі XXV Всесвітнь...