Якщо Росія зважиться напасти на Польщу, 40 мільйонів поляків візьмуться за зброю, - Моравецький

Якщо РФ ризикне ухвалити рішення про напад на Польща, Москва повинна розуміти, що 40 мільйонів поляків готові будуть зі зброєю захищати свою Батьківщину, передають Патріоти України.

Польська держава багато століть перебувала в полоні Росії і не хоче повернення назад до рабства. Народ відкидає російський колоніалізм і імперіалізм. Варшава робить акцент на посиленні могутності своєї армії. Про це заявив прем'єр-міністр країни Матеуш Моравецький.

Як повідомляє Wprost, він сказав про те, що можливе рішення Росії напасти на Польщу призведе до війни з польським народом, оскільки 40 мільйонів поляків будуть готові воювати.

Польський глава уряду нагадав, що Польща багато століть перебувала в полоні російської держави, і не хоче повернення до цього рабства. Польща відкидає колоніалізм і імперіалізм Росії і боротиметься за свою свободу.

"Ми відкидаємо їх колоніалізм, їх імперіалізм. Ми знаходимося у вільній країні, і ми прагнутимемо до нашої свободи, ми будемо боротися за нашу свободу", - сказав Моравецький.

Також він додав, що одним з аспектів посилення обороноздатності країни є зміцнення могутності армії Польщі. Йдеться про чисельність Збройних сил та оновлення зброї. "Будівництво нових видів зброї, його виробництво у Польщі, але також і закупівля найсучаснішої зброї за кордоном", - підкреслив Матеуш Моравецький.

Після довгої паузи Росія вивела ракетоносії в Чорне море

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:29

Російські війська вивели на бойове чергування у Чорне море два підводні ракетоносії із вісьмома ракетами Калібр. Про це повідомила пресслужба Сил оборони півдня в п'ятницю, 26 квітня. "Після доволі довгої паузи ворог вивів на бойове чергування в Чорне ...

План зробити це "якнайшвидше": Бельгія обіцяє прискорити передачу Україні своїх F-16

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:24

Раніше повідомлялося, що Бельгія передасть Україні F-16 до 2025 року. Влада Бельгії вирішила передати Україні винищувачі F-16 вже у 2024 році, хоча точні терміни поки що невідомі. Про це на спільній прес-конференції заявили прем'єр Бельгії Александер Д...