"Якщо розглядати літню кампанію": Полковник ЗСУ назвав два українських міста, які під загрозою окупації


Під час літнього наступу Росія, ймовірно, зосереджуватиме свої головні зусилля у напрямку Часового Яру й Покровська. Таку думку висловив військовий експерт, полковник ЗСУ, речник Генерального штабу ЗСУ (2014-2017 рр.) Владислав Селезньов в етері телеканалу "Еспресо", передають Патріоти України.

"Якщо розглядати літню наступальну кампанію ворожої армії, то, скоріш за все, ми стикнемося з такою стратегією дій російського війська: буде два допоміжних напрямки, на які ворог буде намагатися відтягнути частину наших сил та засобів, — це Куп'янсько-Лиманський. Відповідно, динаміка буде прослідковуватися на півдні Запорізької області. Зокрема, в районі Старомихайлівки та Роботиного", — сказав він.

Однак, він зауважив, що подібні прогнози варто робити після схвалення Америкою військової допомоги. "Два основних напрямки, де ворог буде зосереджувати свої головні зусилля, — це напрямок на Часів Яр і Покровськ. Але треба розуміти, що робити більш-менш чіткий прогноз варто після того, як буде ухвалено пакет допомоги від США", — наголосив Селезньов.

"Чисткам" бути? Розвідка Великобританії дізналася про допит у Росії ще одного заступника Шойгу

середа, 1 травень 2024, 15:30

За даними британської розвідки, російська ФСБ допитала першого заступника міністра оборони РФ Руслана Цалікова у справі про корупцію в міністерстві, передають Патріоти України. Деталі: Як зазначено, до розслідування справи заступника міністра оборони Р...

Третій номер в ієрархії Міноборони РФ: ФСБ допитала ще одного заступника Шойгу, - британська розвідка

середа, 1 травень 2024, 13:54

ФСБ допитала першого заступника міністра оборони Росії Руслана Цалікова у справі про корупцію в міністерстві - це фактично "третій номер" в ієрархії Міноборони РФ після Шойгу. Про це повідомляє Міністерство оборони Великої Британії у мережі X (Twitter)...