"Якщо тільки у вас з’являться війська НАТО": Кремль пригрозив "додатковими заходами" Україні та іншим сусідам

У випадку появи війсь США на території України чи посилення сил НАТО у сусідніх з нею країнах Росія вживатиме «додаткових заходів». Про це журналістам заявив прессекретар Кремля Дмитро Пєсков у п’ятницю, 2 квітня, повідомляють Патріоти України із посиланням на росЗМІ.

«Безумовно, такий розвиток сценарію призвів б до подальшого зростання напруженості поблизу російських кордонів. І, звичайно, це вимагає додаткових заходів від російської сторони щодо забезпечення її безпеки», – заявив Пєсков. Він не конкретизував, про які заходи йдеться, додавши лише, що «всі необхідні».

Пєсков також заперечує загрозу з боку Росії Україні чи іншим сусідам. «Росія нікому не погрожує. Вона нікому не погрожувала ніколи. І на цьому і будується наша позиція», – сказав речник президента Росії Володимира Путіна.

Таким чином Пєсков відреагував на слова міністр оборони США Ллойда Остіна, який під час телефонної розмови із українським колегою Андрієм Тараном наголосив, що Сполучені Штати готові підтримати Україну в разі ескалації російської агресії.

Міністр оборони України поінформував співрозмовника щодо воєнно-політичної ситуації на лінії розмежування із тимчасово окупованими територіями Донецької та Луганської областей, в Криму та довкола державного кордону України. Зокрема, Таран приділив увагу подіям, які відбулися 26 березня, поблизу населеного пункту Шуми. Крім того, очільник українського оборонного відомства наголосив на системній ескалації безпекової ситуації у районі проведення Операції об’єднаних сил та небажанні Російської Федерації підтвердити прихильність режиму припинення вогню.

"Процес має йти": Кремль погрожує вбивати українців, навіть якщо настане перемир'я

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:53

Міністр закордонних справ країни-агресорки Сергій Лавров заявив, що Росія не збирається переривати бойові дії в Україні в разі початку переговорів щодо війни, яку розв'язала. Про це Лавров заявив в інтерв'ю росЗМІ, коментуючи домовленості, які нібито о...

Оце так: "Велика сімка" відклала питання передачі Україні російських активів до червня

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:42

Міністри закордонних справ країн "Великої сімки" схвалили декларацію за підсумками зустрічі на Капрі в Італії. Питання передачі Україні російських активів на прохання лідерів країн G7 відклали до червня, передають Патріоти України. Глави МЗС Канади, Ф...