"Якщо це акторка, то приведіть її": Донька вбитої в Бучі жінки з червоним манікюром розповіла про останню розмову із матір'ю (відео)

Ольга – донька Ірини - вбитої російськими окупантами жінки, чиї фото з червоним манікюром з Бучі облетіли увесь світ, розказала, що у перші дні повномасштабної війни в Україні і бойових дій на Київщині, жінка знаходилась на роботі між Ірпенем та Києвом. В ефірі "Сніданку з 1+1" Ольга розказала, що родина шукала волонтерів, які б змогли відвезти Ірину на вокзал для евакуації, передають Патріоти України.

Доньці зателефонувала жінка вже з Ірпеня, сказала, що їде на велосипеді додому. На прохання Ольги не їхати додому, мама відповіла: "Мама тебе любить, давай, бо важко крутить педалі".

"Зранку я виходила на зв'язок з сусідами, які сказали, що мами немає. Я подумала, можливо вона застрягла в якомусь підвалі, може хтось забрав її до себе, що вона встигла сховатися. Телефон не відповідав, думала, що вона його загубила або забрали окупанти. Я почала публікувати інформацію про пошуки своєї мами, написала, що вона була на велосипеді, в що була вдягнена. Яскраві елементи, які вже наступного дня дозволили знайти тих, хто її бачив. Написав мені незнайомий хлопець і сказав, що маму застрелили. Я йому кажу: "Можливо ти переплутав?"… а він почав її так чітко описувати, навіть до того, що навіть описав її поведінку, як вона їздить на велосипеді", - розказала Ольга.

Після інформації про загибель мами, дівчина призупинила свою волонтерську діяльність, якою займалась до того. Проте вірити в смерть близької людини Ольга не хотіла і знову відновила пошуки, які тривали місяць.

І 1 квітня, у День народження мами, дівчині відправили відеовпізнання. Ольга називає це "подарунком" від Ірини. "Я дивилась, я бачила, що це вона, моя мама… але я не могла повірити, що це вона. Тіло було понівечене, воно лежало надворі майже місяць. І перше, що я зробила, це запитала чоловіка, що дав їй велосипед, чи його це транспорт. Бо якщо б він сказав, що це не його велосипед – я б далі продовжувала шукати маму. І люди, які пишуть в коментарях, що це актори… мені дуже боляче за них, бо я хочу їм сказати: якщо це актори, то приведіть мою маму", - зі сльозами на очах розповіла жінка.

Ольга зізналась, що навіть тимчасово втратила сенс життя через смерть мами. А згодом вирішила, що усі свої сили та любов вона може направити на допомогу дітям, які пережили війну та втрату близьких. І стати їхньою опорою.

Дівчина вирішила зробити фонд допомоги на честь своєї мами Іри та вже створила чат-бот, завдяки якому фонд буде зв’язуватись з опікунами або рідними дітей, які потребують допомоги.

Запустили сайт "Голос Європи": У Польщі викрили проросійську мережу з дискредитації ЄС та України

четвер, 28 березень 2024, 14:00

Співробітники Агентства внутрішньої безпеки Польщі (ABW) заявили, що викрили проросійську мережу, яка займалась організацією проросійських ініціатив та медіакампаній у країнах ЄС проти держав та органів Євросоюзу та проти України. Про це агентство заяв...

Прямо у їхній "хатинці": Сирський показав, як ЗСУ знищили окупантів (відео)

четвер, 28 березень 2024, 13:41

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський показав нові моменти бойової роботи української армії: у центрі уваги епізод, як наші бійці епічно знищили росіян "у хатинці". Відповідний ролик генерал опублікував у своїх соціальних мережах, передають Патріоти...