Якщо туди приїде Путін: У Білому домі вважають, що Зеленський має взяти участь у саміті G20, - Bloomberg

У Білому домі у п’ятницю, 19 серпня, заявили, що президент України Володимир Зеленський має взяти участь у саміті Великої двадцятки на Балі, якщо там буде присутній російський диктатор Владімір Путін, передають Патріоти України.

Як пише Bloomberg, ця заява пролунала після того, як президент Індонезії повідомив, що Путін ймовірно приїде на саміт G20 на острові Балі у листопаді цього року.

«Як президент Байден сам публічно заявив, він не вважає, що президент Путін повинен бути присутнім на саміті G20, оскільки він веде свою війну проти України. Але якщо Путін таки прийде, США вважають, що Зеленський теж повинен брати участь», — йдеться в заяві Ради національної безпеки Білого дому, яку цитує видання.

Президент Індонезії Джоко Відодо у четвер, 18 серпня, заявив, що очікує, що Путін і президент Китаю Сі Цзіньпін візьмуть участь у саміті Великої двадцятки, який відбудеться на Балі в листопаді цього року. «Сі Цзіньпін приїде. Президент Путін також сказав мені, що він приїде», — сказав Відодо.

Наприкінці квітня агентство Bloomberg повідомляло, що США та деякі інші члени Великої сімки закликали Індонезію запросити Україну на саміт G20 після того, як Джакарта відмовилася відкликати запрошення для Путіна.

Деякі чиновники, зокрема представники США, намагалися переконати Індонезію відмовити Путіну в участі у саміті «або принаймні засудити його дії в Україні». За інформацією Bloomberg, деякі члени G20, зокрема президент США Джо Байден, відмовлялися сидіти за одним столом із Путіним, який розв’язав повномасштабну війну в Україні.

У Білому домі тоді попереджали Індонезію, що російський диктатор Владімір Путін не має бути допущений до участі у саміті G20 цього року. Перед цим президент США Джо Байден також пропонував виключити Росію з G20.

Нова "бавовна": У російському Омську горять ємності з нафтопродуктами

четвер, 25 квітень 2024, 11:28

25 квітня в російському Омську на Красноярському тракті спалахнули три ємності з нафтопродуктами. Площа пожежі становить 500 квадратних метрів, передають Патріоти України. Деталі: Повідомляється, що на Красноярському тракті горять три ємності з нафтопр...

"Це справді дуже серйозно": Папа Римський знову закликав Україну до переговорів з РФ

четвер, 25 квітень 2024, 10:45

Папа Римський Франциск знову закликав Україну до переговорів з РФ. Нова заява понтифіка прозвучала на на тлі війн в Україні та Секторі Гази. На його думку, "досягнутий мир кращий, ніж безкінечна війна". Про це пише CBS News, передають Патріоти України...