Якщо Україна "закриє" Кримський міст, у ЗСУ з'явиться можливість почати операцію в Криму, - Жданов

Кримський міст має бути головною ціллю України, який без естакади Крим перетворюється на острів. Шляхопровід є головною артерією забезпечення всього угруповання РФ, передають Патріоти України.

Якщо не буде мосту, вони не зможуть відступити на окупований півострів. Якщо міст вдасться "закрити", росіяни не зможуть вирішувати питання свого військового угруповання, і тоді з'явиться можливість почати операцію зі звільнення захопленої АР. Про це заявив військовий експерт Олег Жданов.

Як повідомляє ТСН, у інтерв'ю Наталії Мосейчук він розповів про те, що Кримський міст повинен бути головною ціллю. Все, що потрапляє естакадою, йде в Україну. Якщо естакади не буде, російські війська потраплять в пастку і не зможуть забезпечувати своє угруповання.

"Я вважаю, що Кримський міст повинен бути ціллю №1. Все, що заходить через Кримський міст, йде далі. Підводимо Кримський міст і півострів перетворюється на острів. Тоді російські війська зрозуміють, що відступати на півострів — це пастка. З нього немає виходу. З іншого боку, ми можемо заходити, тому що сьогодні в Криму сухопутних військ практично немає — там транзит. Все, що заходить до Криму, відразу йде на територію України. Техніка Генштаб повинен оцінити ситуацію: якщо ми закриваємо Кримський міст і робимо неможливим підгодівлю цього угруповання, можливо, буде сенс зайти далі і розпочати визвольну операцію Криму", - пояснив Жданов.

Також він додав, що Кримський міст впирається в український берег, Україна ще до 2014 року провела демаркацію кордонів.

"Там межу чітко визначено. Тому фарватер опинився на нашій половині. РФ до 2014 року платила гроші за кожен прохід Керченською протокою. Все до демаркаційної лінії - це наша територія. Те місце, де Кримський міст впирається в наш берег, це наша територія", - підкреслив Олег Жданов.

Макрон намагається усунути фон дер Ляєн з посади голови Єврокомісії, заради нового протеже

четвер, 25 квітень 2024, 8:15

Президент Франції Еммануель Макрон веде переговори з іншими лідерами Євросоюзу щодо можливості замінити Урсулу фон дер Ляєн на посту голови Єврокомісії. Про це у середу, 24 квітня, повідомляє Bloomberg з посиланням на обізнані джерела. . Зазначається...

Країни ЄС вагаються з наданням ППО Patriot Україні: ЗМІ дізнались причини

четвер, 25 квітень 2024, 8:05

Повідомляється, що виготовлення систем ППО займає багато часу, тому європейські країни не хочуть відмовлятися від своїх Patriot і ставити себе під загрозу, передають Патріоти України. Як повідомляє AP news, країни Євросоюзу, які мають системи ППО Patri...