Якщо в Зеленського є зайві гроші, нехай спрямує їх на боротьбу з коронавірусом, - нардеп

Ірина Геращенко вказала, що масове опитування біля дільниць в умовах коронавірусної епідемії – створить додаткові ризики для здоров’я українців.

У ситуації, яка склалася сьогодні, варто було б спрямовувати кошти на боротьбу із коронавірусом, а не на забаганки Зеленського. Таку думку висловила співголова фракції «Європейська солідарність» Ірина Геращенко в ефірі ток-шоу на одному з телеканалів, передають Патріоти України.

«Якщо в президента є зайві гроші, або в «Слуг народу» – спрямуйте їх на боротьбу з COVID-19. Петро Порошенко за час пандемії 100 млн грн передав, щоб закупити 167 тис. захисних костюмів. І 200 лікарень в усіх регіонах України за це дякують і говорять про наступне. Якщо в Зеленського є зайві дві копійки, нехай забезпечить масками», – сказала вона.

І додала: «У тому числі членів ТВК, які підуть на дільниці, будуть сидіти там кілька днів, рахувати нові складні бюлетені. Якщо у «Слуги народу» є зайві кошти, треба їх спрямувати на забезпечення антисептиками та масками».

Геращенко зауважила, що питати громадян про покарання для корупціонерів під час опитування президента, яке незрозуміло хто фінансує – це верх маніпуляції. «Будь-яке незаконне фінансування опитування – це вже корупція. Безумовно, президент має право радитися з народом. Для цього треба спілкуватися з народом, а не ховатися за дверима в Конча-Заспі, за кортежами», – зазначила політикиня.

«73% українців дали Зеленському велику владу і найняли його як слугу, щоб він виконував свої зобов’язання. У нього є право законодавчої ініціативи, і якщо він хоче пожиттєве за корупцію – в нього є відповідний апарат. Він має законопроєкт, в нього є монобільшість, яка прийме законопроєкт про корупцію. Якщо він буде правильним, ми проголосуємо», – підкреслила Геращенко.

І продовжила: «Так само і щодо законопроєкту про вільні економічні зони. Якщо президент хоче такий законопроєкт, то нехай зареєструє його в парламенті. Всі мільйони українців, які проголосували за Зеленського – ви дали йому довіру, посаду, Банкову, Конча-Заспу, кортеж, а він не в змозі написати законопроєкт? Якщо не знаєш, що робити, не треба було йти в президенти».

Геращенко вказала, що масове опитування біля дільниць в умовах коронавірусної епідемії – створить додаткові ризики для здоров’я українців. «Президент може питати, але мова йде про місцеві вибори, які стосуються тарифів, інфраструктури, питань міст і містечок. Не треба все це розбавляти питаннями, які не мають стосунку до цього. Якщо хочете провести опитування, то запустіть його по системі «Дія» і хоч щодня їх проводьте. Це державна інституція, а не інтерв’юери будуть проводити опитування в умовах коронавірусу, коли у «червоній» зоні половина міст», – резюмувала вона.

Багатообіцяючий початок: Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Джонсоном

п’ятниця, 29 березень 2024, 0:55

У четвер, 28 березня, Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Конгресу США Майком Джонсоном. Про це Зеленський розповів у своєму телеграм-каналі. За словами Президента, він першочергово подякував...

СБУ вчасно затримала: Чиновник Київської ОВА шпигував за десантниками під виглядом капелана (фото)

четвер, 28 березень 2024, 23:54

Працівники Служби безпеки України виявили та затримали поплічника російської спецслужби, котрий під виглядом капелана намагався приєднатися до українських десантників, щоб слідкувати за пересуванням та базуванням – затриманим виявився спеціаліст одного...