Якщо впіймають, "впаяють" років з 20: У Лукашенка завели справу на засновника Telegram-каналу Nexta, котрий зібрав 1,9 млн небайдужих підписників

На засновника найпопулярнішого у Білорусі Telegram-каналу NEXTA, котрий ретельно висвітлював акції протеста щодо фальсіфікацій виборів Лукашенком, завели кримінальну справу. Про це повідомляється у самому Telegram-каналі, зазначають Патріоти України.

23-річному Степану Путілі загрожує, за різними оцінками, від до 15 або навіть 20 років позбавлення волі за організацію масових заворушень.

“Якщо випадково зустрінете полковника Свирида на вулиці — передавайте йому від нас привіт! Форма привіту — на ваш розсуд”, — сказано в повідомленні.

Що відомо про NEXTA?

Telegram-канал був створений в 2015 році. Після того, як в країні почалися проблеми з інтернетом, джерелом новин щодо протестів у Білорусі стали Telegram-канали. Кількість передплатників NEXTA всього за тиждень виросла до 1,9 мільйона (причому на початку серпня було близько 300 тисяч). Сьогодні це найвідоміший як в Білорусі, так і у світі ресурс про білоруські протестні акції.

Зі ЗМІ канал поступово перетворився в координатора протестів — там радять, як протистояти правоохоронцям, закликають білорусів виходити на вулиці і повідомляють, в яких місцях є небезпека зіткнутися з силовиками.

"Головна помилка Зеленського, те що він залишив демократію", - "слуга народу" Богуцька вимагає закрити українцям рота

п’ятниця, 26 квітень 2024, 2:35

"Знаєте, про що я насправді шкодую? Про те, що з прийняттям Воєнного стану не було введено воєнну цензуру. Володимир Зеленський (чи справді, чи з подачі європейських партнерів) залишив демократію під час війни. Це була помилка!!!" - написала Богуцька. ...

Вибори недійсні. Х*ло - узурпатор: Європарламент не визнав легітимність Путіна

п’ятниця, 26 квітень 2024, 1:45

Країни-члени Євросоюзу та міжнародна спільнота не повинні визнавати результати "виборів" 15-17 березня у Росії, за результатами яких "переможцем" оголосили Володимира Путіна. Відповідну резолюцію прийняв Європарламент у четвер, 25 квітня. Документ підт...