Якщо все не зірве Шольц? Міноборони Німеччини офіційно поставить Україні 16 танкових систем Biber

У Міноборони Німеччини вирішили поставити ЗСУ 16 танкових мостоукладачів Biber. Ці інженерні системи дозволять нашим військовим долати водні перешкоди, наголошується у заяві глави німецького відомства Крістіне Ламбрехт. Перші шість систем планують передати Україні в 2022 році, ще десять - у наступному. Про це повідомляє The Guardian, передають Патріоти України.

Танковий мостоукладач Biber — спеціалізована броньована машина на гусеничному шасі, призначена для транспортування, встановлення і зняття за допомогою вбудованих механізмів мостової конструкції в умовах зіткнень. Інженерна система забезпечує просування танків та інших бойових машин через струмки, рови й інші перешкоди.

Сто гаубиць Panzerhaubitze 2000

Інформація про постачання цих систем з'явилася після того, як німецька влада дала зелене світло на запит оборонної компанії Krauss-Maffei Wegmann на виробництво для ЗСУ ста одиниць гаубиць Panzerhaubitze 2000.

Загальна вартість замовлення артилерійських систем для Києва оцінюється у 1,7 млрд євро. Міноборони Німеччини вже поставило в Україну 9 систем Panzerhaubitze 2000 зі складів Бундесверу, які використовуються на передовій з кінця минулого місяця. Німеччина також передала Україні зенітні самохідні установки Gepard із боєзапасом приблизно 60 тис. снарядів. П'ять із них уже є на озброєнні України.

Оце так: У США визнали, що новітні ракети, які отримала Україна, не виправдали себе

субота, 27 квітень 2024, 10:52

У Сполучених Штатах Америки визнали, що новітні ракети, які вони передали Україні, не виправдали себе в умовах нашої війни. Ймовірно, йдеться про малогабаритні високоточні боєприпаси GLSDB, передають Патріоти України. . Про це під час безпекового фору...

Так і не запрацював? Чи буде продовжено американський ленд-ліз для України: У МЗС дали відповідь

субота, 27 квітень 2024, 10:30

Майже два роки тому президент США Джо Байден підписав акт про ленд-ліз для України, який передбачав передачу американської зброї через механізми оренди або позики, передають Патріоти України. Однак його так і не було застосовано, термін дії документа ...