"Якщо вже спробувати визначити...": Посол назвав дві червоні лінії Китаю щодо війни в Україні

Для Китаю у війні РФ проти України є дві червоні лінії. Одна з них - застосування ядерної зброї. Про це розповів посол України в Китаї Павло Рябікін в матеріалі "РБК-Україна".

"Якщо вже спробувати визначити "червону лінію", то, думаю, це дійсно застосування ядерної зброї", - каже він.

Зокрема, експерт пригадав, що російський словесний "ядерний шантаж" 2022 року вщух саме після того, як Китай заявив не тільки про неприпустимість використання ядерної зброї, але й загроз її використання.

Посол вважає, що застосування ядерної зброї може змусити Китай втрутитись, оскільки це не лягає в миротворчу риторику Пекіну.

Ще одна червона лінія

Ще однією червоною лінією є вихід війни за межі України, що може спровокувати дестабілізацію регіону та зачепити інші країни.

"Чим більша кількість країн братиме участь у війні, тим буде вищим ризик застосування ядерної зброї", - прогнозує Рябікін. Він продовжує, що наразі Росія боїться Китаю та залежить від нього.

"Якщо ж Пекін відвернеться від Кремля та почне підтримувати Київ - Москві буде нелегко. Тоді ж ворогу доведеться шукати нових торгових партнерів", - мовиться в повідомленні.

У такому разі, окупантам, ймовірно, доведеться стати в глуху оборони та забути про будь-які наступи, або ж наполягати на термінових переговорах.

"За два роки Росія скоїла тисячі злочинів - Бучанська трагедія, ядерний шантаж, підрив дамби Каховської ГЕС, обстріл громадянської інфраструктури, вбивство мирних жителів, жінок і дітей - ніщо з цього не похитнуло взаємодію Пекіна з Москвою. Саме тому я б не тішив себе марними ілюзіями, а виходив би із реалій", - додав посол.

"Я знаю, що вже не молодий...": Байден відповів критикам свого жахливого виступу на дебатах із Трампом

п’ятниця, 28 червень 2024, 23:10

Президент США Джо Байден прокоментував закиди в поганому виступі на передвиборчих дебатах із Дональдом Трампом, частково визнавши критику у свій бік, передають Патріоти України з посиланням на The Guardian. . Під час звернення до прихильників на перед...

Російські демографи вирахували мінімально можливе число загиблих окупантів в Україні на основі офіційної статистики рф

п’ятниця, 28 червень 2024, 22:55

Метод на офіційно зареєстрованій смерті громадян РФ дає змогу вирахувати тих з 200-х, кого МО РФ не стало або не змогло приховати в сили різних обставин. Сюди не входять зниклі безвісті та більшість безрідних одинаків, ЛДНерівців, найманців. У 2023 роц...