Якщо ЗСУ втримають темп наступу, то фронт обвалиться на 40 км: У росЗМІ описали ситуацію поблизу Старомайорського

Якщо ЗСУ утримають темп наступу поблизу Старомайорського, то фронт обвалиться на 40 км. Такі заяви висунула російська пропаганда. Про це пише Telegram-канал "Досьє Шпигуна", передають Патріоти України.

"ЗСУ зайняли н.п. Старомайорське Донецької області й продовжують подальший тиск на цьому напрямку, де їм протистоять сили 247-го гвардійського десантно-штурмового полку (в/ч 54801, Ставрополь). На цій ділянці фронту спільно з регулярними силами ЗСУ відзначається присутність елітних підрозділів ССО України, що значно ускладнює обстановку для сторони, що обороняється", – йдеться в повідомленні.

За даними пабліка, місцеві військовослужбовці зазначають, що у разі, якщо ЗСУ вдасться зберегти наступальний темп, це може загрожувати провалом лінії оборони загальною довжиною 40 км.

Також наголошується на хаотичності планування оборонних операцій на цьому напрямку. Військовослужбовці насамперед вказують на профнепридатність комполку – полковника Попова Петра Петровича.

"Всі розуміли, що якщо настане п*здець – "трипер" його потроїть", – коментує ситуацію один із десантників (так "лагідно" називає військовослужбовець полку свого командира через три літери "П" у ПІБ).

Тим часом мені передали оновлені дані щодо втрат підрозділів на напрямку Старомайорського. Станом на суботу (05.08) вони сягнули 54 "200-х", 318 "300-х" та 31 – безвісти зниклий.

А Новоселівське Сватівського району Луганської області минулого тижня стало театром запеклих бойових дій.

"Якщо бути точнішим, відрізок завдовжки 2 км від Куземівки до Новоселівського. Тут підрозділи 1-ї танкової армії, спільно зі штурмовими підрозділами, що складаються з колишніх ув'язнених, "Шторм "Z" виконували завдання зі штурму села Новоселівське, площею 1 км². Внаслідок бойових дій підрозділам ЗС РФ вдалося зайняти село. ЗСУ відійшли з цих позицій", – ідеться в повідомленні.

Також зазначається, що втрати підрозділів, які наступають, становили 160 осіб. При цьому точне співвідношення загиблих і поранених уточнюється. А серед них, між іншим, загинуло 5 офіцерів РФ.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...