Якщо зима буде теплою, то на фронті почнуться великі артилерійські дуелі: Військовий експерт озвучив прогноз

Якщо зима буде відносно теплою, а ґрунт відносно вологим, то бої на фронті перейдуть у великі артилерійські дуелі. Про це розповів військовий експерт Петро Черник в ефірі "1+1" в рамках телемарафону, передають Патріоти України.

"Якщо ґрунт замерзне, будуть важкі морози -20°С і нижче, техніка зможе рухатися, воювати. Буде важче, але це можливо. Нам потрібна така відносно тепла зима, щоб ґрунт зав'яз і техніка не могла рухатися, але це так само стосується і нас. От якщо так буде, то на мій погляд, зиму ми мали б пройти в тому, що називається великі артилерійські дуелі", - сказав він.

За словами експерта, у якості артилерійського озброєння українські війська починають випереджати російські. "Однак нагадаю, за запасами артилерійських стволів, це чи не перша держава у світі. Близько 4 тисяч робочих стволів у них (в РФ – Ред.) є. Скажімо, у Сполучених Штатів Америки всього тисяча", - сказав Черник.

Москва намагається тиснути на "всіх напрямках": Росія готує диверсії по всій Європі, - FT

неділя, 5 травень 2024, 17:48

Росія активно готується до проведення диверсій, зокрема, вибухів та підпалів на території Європи. При цьому, її не бентежать можливі жертви серед цивільних. Про це пише FT, передають Патріоти України. Акти саболтажу уже відбувається. Розвідки країн Євр...

"Підриваються наші бійці та техніка": Російські окупанти скаржаться на українські ДРГ, які заходять із Сумщини

неділя, 5 травень 2024, 17:43

Російські окупанти скаржаться, що українські ДРГ активізувалися з боку Сумщини і створюють проблему для їхнього особового складу та техніки. Про це розповів командир російської інженерно-саперної роти, передають Патріоти України. За його словами, украї...