"Якийсь клуб самогубців": ЗМІ з'ясували подробиці розгрому окупантів біля Сіверського Донця

Біля села Білогорівка Луганської області російські окупанти кілька разів намагалися форсувати річку Сіверський Донець і оточити Сєвєродонецьк. Але щоразу захисники України запобігали цим спробам. Тепер район є кладовищем російської військової техніки, а підрозділи загарбників, які намагалися будувати понтони і перебратися через річку, називають "якимось клубом самогубців". Про нові деталі знищення армії РФ на Луганщині йдеться в матеріалі Sky News, передають Патріоти України.

"Українські військові дозволили небагатьом перебувати на місці, яке, за їхніми словами, є їхньою найбільшою військовою перемогою з часів Другої світової війни. Українські військові провідники провели нас лісовими стежками в район, який увійде в українські підручники військової історії як ключова стратегічна перемога над набагато більшим ворогом. Наразі цей район є кладовищем російської військової техніки", - йдеться у статті. Нині на випалених сільгоспугіддях на західному березі річки розкидані відпрацьовані гільзи, боєприпаси, гранати і згоріла техніка окупантів.

Сотні російських солдатів загинули тут через невдалий план свого командування. Зокрема, вони спробували навести понтонні мости через річку, використовуючи дим в якості прикриття, але наші захисники виждали і почали люту оборону. Українські воїни розгромили російський батальйон, знищивши приблизно 70 одиниць техніки і живу силу.

"Схоже, це був якийсь клуб самогубців, або їхнім командирам було наплювати на них. Дивно. Вони просто послали їх вмирати, а ті виконували дурні накази своїх командирів", – зазначив український військовослужбовець Юрій. Журналісти додали, що до того часу, коли їм дали доступ до цього місця, тіла окупантів прибрали. Як йдеться у статті, через це "важко перевірити кількість убитих, але тут безумовно був жорстокий напад".

"Це вплинуло на зміцнення морального духу українців, а також, мабуть, викликало реальну суттєву критику на адресу самого російського лідера Володимира Путіна. Схоже, це також змусило росіян змінити тактику. Після невдалих спроб оточити столицю Київ або друге за величиною місто країни Харків, принизлива катастрофа під Білогорівкою змусила змінити напрямок", - пише автор статті.

"Росіяни відмовляються від своїх амбіцій захопити Сєвєродонецьк. Але вони перемістилися на кілька кілометрів південніше і зосередили свої зусилля на місті Соледар, що може стати прелюдією до відсікання Сєвєродонецька", – йдеться у матеріалі.

Прем'єр-міністр Греції відповів, чи передаватиме його країна системи ППО для України

четвер, 25 квітень 2024, 23:06

Греція не передаватиме Україні системи протиповітряної оборони Patriot та С-300, незважаючи на тиск з боку ЄС і союзників по НАТО, які просили надати ці системи Києву. Про це заявив прем'єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс, повідомляють Патріоти Украї...

Пентагон оголосив про новий пакет військової допомоги для України: Що туди входить

четвер, 25 квітень 2024, 21:54

Міністерство оборони США оголосило про новий пакет військової допомоги Україні орієнтовною вартістю $1 мільярд, який має терміново задовольнити критичні потреби України в сфері безпеки та оборони. Оголошення оприлюднили одразу про підписання президенто...