Якийсь підозрілий аудит: Ріші Сунак пропонує оцінити ефективність британської допомоги Україні, - ВВС

Прем'єр-міністр Великобританії попросив оцінити, скільки і чого було вкладено у допомогу Україні та якого результату було досягнуто. Про це повідомляють джерела програми ВВС Newsnight, передають Патріоти України.

Ця новина викликала занепокоєння у урядовців, які виступають за безумовну підтримку України. "Війни не виграються [аудитом]. Війни виграються на інстинктах. На початку цього року Борис [Джонсон] сказав: давайте просто зробимо це. Так що Ріші потрібно скерувати свого внутрішнього Бориса у зовнішній політиці [на підтримку України] і ні на що інше" , - каже один із співрозмовників BBC Newsnight.

Президент України Володимир Зеленський, кажуть джерела, знає про ці коливання. Він розмовляв із Сунаком і казав, що підтримка Великобританії є вкрай важливою для України.

Зазначимо, що Великобританія – один із головних прихильників України у цій війні. У 2022 році вона виділила щонайменше 2,3 млрд фунтів на озброєння та іншу допомогу. Водночас Британія після пандемії та війни переживає одну з найсильніших економічних криз в останні роки. Інфляція у країні перевищить 10% за підсумками 2022 року.

Лукашенко пов’язав корумпованість своїх чиновників з тим, що вони... євреї (відео)

неділя, 16 червень 2024, 23:53

Білоруський диктатор Олександр Лукашенко 14 червня під час антикорупційної наради з урядом пов’язав корумпованість призначених ним чиновників із тим, що етнічно вони є євреями. Ізраїль вже відреагував на антисемітське висловлювання диктатора, зазначают...

Дарма ПіС пустила їх в країну: "Серед російських і білоруських "айтішників" є ворожа агентура", - Туск

неділя, 16 червень 2024, 23:41

Прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск звинуватив попередників із партії "Право і справедливість" у невірній міграційній політиці. Про це він написав у Х, передають Патріоти України. За словами польського прем'єра, міграційна політика минулого уряду Польщ...