Яким би був повітряний двобій F-16 і Су-35 у небі над Україною: Топ-пілот США пояснив тактику РФ "на пальцях"

"Найсмертоносніший пілот F-16" авіації США підполковник у відставці Ден Гемптон (позивний Two Dogs) вважає, що у росіян "неправильне уявлення" про сучасні повітряні бої, і вони загинули б під час спроби порівнятися з F-16, передають Патріоти України.

Як розповів Гемптон в інтерв'ю "Фактам", всього є два типи повітряного бою - на великій відстані з використанням датчиків і радарів та на ближній відстані. "Радар у Су-35 - це технології 30-річної давнини, радар у F-16 набагато досконаліший і дає вам набагато більше можливостей збивати цілі на великій відстані. І не лише одну, а багато цілей. Стільки цілей - скільки у вас ракет", - пояснив американський пілот.

Водночас, коли говорити про ближній бій, то F-16 непомітніший завдяки невеликим формам і високій обтічності, чого, наприклад, бракує Міг-29. Крім того, американський винищувач дуже маневрений.

Гемптон зауважив, що важливу роль у таких двобоях насамперед грає тактика повітряного бою. Військовий згадує, що з того, що він знає про повітряні бої над Україною, то в небі росіяни використовують ту саму тактику, що й на землі: просто намагаються перемогти кількістю без жодних проявів креативності, яку демонструють українські пілоти.

Також Гемптон робить висновки з власного досвіду - коли доводилось тренуватися з російськими льотчиками: "Російські пілоти йшли прямо вгору і думали, що це спричинить нам якісь проблеми з радарами - і ми їх не побачимо. Але ми просто кожного разу стріляли їм у "живіт". Ми просто посміхалися і стріляли в них".

"І ще одну річ, яку вони (росіяни) люблять робити - це крутити "бочки". Можливо, вони думали, що це спричинить проблеми з польотами. Але ми завжди стріляли в них, поки вони крутилися. І вони вже загинули, якби спробували порівнятися з нами. Тож у них дуже неправильне уявлення про сучасний повітряний бій", - висновує топ-пілот США.

Хто такий Ден Гемптон – що відомо про топ-пілота США

Гемптон брав участь у війнах у Перській затоці, в Косово та в Іраку. Протягом своєї 20-річної кар'єри у ВПС США він здійснив 151 бойовий виліт і має чи не найбільше військових нагород серед пілотів винищувачів США з часів війни у В’єтнамі, включаючи Пурпурове серце, чотири Почесні хрести льотних заслуг за надзвичайний героїзм та вісім "Повітряніх медалей" ВПС США за доблесть під час бойових дій у повітрі.

Масована атака "Шахедів" на Харків: У місті спалахнули відразу три пожежі (фото)

субота, 4 травень 2024, 12:59

У ніч на 4 травня російські загарбники здійснили масовану атаку дронів на Харків. За попередніми даними, постраждали чотири особи, серед них – одна дитина. Про це повідомила Державна служба з надзвичайних ситуацій України (ДСНС), передають Патріоти Укр...

Росія планує відправити в Україну понад тисячу "священників" РПЦ – ЦНС

субота, 4 травень 2024, 12:22

Росія планує відправити у зону бойових дій понад тисячу так званих "священиків" РПЦ. Вони, за задумом керівництва цієї структури, надаватимуть "духовну допомогу" російським окупантам, що вбивають людей на території чужої країни, передають Патріоти Укр...