Янукович купив у Підмосков'ї "хатинку" за $50 млн: Прокурор розповів, де переховується "Легітимний" та його поплічники

Колишній президент Віктор Янукович мешкає в елітному мікрорайоні "Рубльовка" під Москвою. Його оточення перебуває або на території Російської Федерації або в тимчасово окупованому Криму. Про це сказав прокурор Іван Бабенко в інтерв'ю "Укрінформ".

"Наскільки нам відомо, Янукович після своєї втечі у лютому 2014 року поселився в Росії. Отримав там тимчасовий притулок і проживає в мікрорайоні "Рубльовка" - у селі Барвиха в елітному будинку, який купив приблизно за $50 млн", - розповів прокурор.

За словами Бабенка, ексміністр внутрішніх справ Віталій Захарченко, його колишні підлеглі Петро Федчук і Сергій Кусюк - теж у Росії.

Обидва служать у силових структурах РФ, підтвердив прокурор.

Колишній прем'єр Микола Азаров та ексгенпрокурор Віктор Пшонка теж у РФ.

А колишній голова СБУ Олександр Якименко та ексміністр оборони Павло Лебедєв перебувають у тимчасово окупованому Криму, розповів Бабенко.

"Як і командир "чорної" роти "Беркута" Дмитро Садовник. До речі, Подільський райсуд Києва уже розглядає його обвинувальний акт у режимі заочного засудження. Стадія дослідження доказів обвинувачення пройшла, тому, сподіваюся, і вирок не за горами", - повідомив прокурор.

За словами Бабенка, не було зафіксовано випадків, аби Янукович або хтось з розшукуваних осіб з кола його оточення виїжджав "навіть у країни третього світу, африканські країни, чи країни, які не співпрацюють з міжнародними розшуковими інституціями".

"Не думаю, що хтось з них ризикне кудись поїхати, окрім Білорусі", - сказав прокурор.


Шалені підйомні вже не ваблять потенційних 200-х: Росія має серйозні проблеми з набором нових контрактників - ГУР

субота, 27 липень 2024, 14:15

Росія нині має серйозні труднощі з виконанням плану набору нових контрактників. Про це заявив речник Головного управління розвідки Міністерства оборони Андрій Юсов в ефірі телемарафону Єдині новини, передають Патріоти України. Таким чином розвідник про...

Москва в паніці надзвонювала в Вашингтон: Пентагон відмовив Україну від секретної спецоперацію на території Росії, — NYT

субота, 27 липень 2024, 13:01

ЗСУ нібито збиралися провести операцію в глибокому тилу ворога. З цього приводу міністр оборони РФ телефонував главі Пентагону, що, як зазначають американські журналісти, досить незвично. На початку липня міністр оборони США Ллойд Остін отримав проханн...