Японія пам'ятає: Росії не до вподоби Крим на мапі України на Олімпіаді в Токіо. Чубаров нагадав Москві про Курили

Росія вимагає від Міжнародного олімпійського комітету прибрати окупований Крим з карти України на сайті Олімпіади. Голова Меджлісу Рефат Чубаров нагадав Москві про Курили, які належать Японії. З вимогою забрати півострів з карти виступило посольство Росії у Японії. Мовляв, "включення Криму до складу України є некоректним", передають Патріоти України.

Держава-агресор вимагає від МОК змінити карту

Москва сподівається, що МОК внесе у карту виправлення. Так, на думку держави-агресора, досягнуть "правової та об'єктивної реальності". Таку нахабність Росії прокоментував під дописом і Рефат Чубаров. Він наголосив, що півострів – окупований росіянами.

"Крим є тимчасово окупованою Росією територією України. Така ж очевидність, як і те, що південна група Курильських островів – Ітуруп, Шикотан, Кунашир і Хабомаї – є територією Японії", – написав Чубаров.

На сайті спочатку опублікували карту з відділеним Кримом

Зазначимо, що через карту України на Олімпіаді-2020 уже виник скандал. На сайті змагань опублікували мапу української території, на якій Крим було наче відділено кордоном. Згодом неправильна карта зникла з сайту, а натомість вже повернули таку, як слід. Міжнародний олімпійський комітет попросив вибачення за прикру помилку.

Проте це не влаштувало Росію. Дипломати російського посольства агресивно переконують, що "півострів – це частина Росії". Проте жодного впливу на МОК це не має.

Пекін підіграє агресору: Китай сховав у порту корабель, який доставляв зброю з КНДР до Росії, - Reuters

четвер, 25 квітень 2024, 11:30

Китай надав причал для російського вантажного судна, що знаходиться під санкціями США, причетного до постачань північнокорейської зброї до Росії, передають Патріоти України з посиланням на Reuters. Британський аналітичний центр Royal United Services I...

Нова "бавовна": У російському Омську горять ємності з нафтопродуктами

четвер, 25 квітень 2024, 11:28

25 квітня в російському Омську на Красноярському тракті спалахнули три ємності з нафтопродуктами. Площа пожежі становить 500 квадратних метрів, передають Патріоти України. Деталі: Повідомляється, що на Красноярському тракті горять три ємності з нафтопр...