Ярмарок цинізму: Орбан їде до Києва, домовлятись, - The Guardian

Перспектива залишитись без своєї "частки пирога", при розподілі "хлібних" портфелів новообраним Європарламентом, змушує Enfant terrible Європи до не імовірних здавалося б політичних кульбітів

Віктор Орбан і Володимир Зеленський на Саміті ЄС 27 червня

Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан у вівторок відвідає Київ та зустрінеться з президентом Володимиром Зеленським та іншими високопосадовцями. Про це у понеділок, 1 липня, повідомляє The Guardian.

Відзначається, що візит проросійського лідера Угорщини в Київ відбудеться вперше від початку повномасштабного вторгнення Москви в Україну.

"У вівторок Віктор Орбан відвідає Київ… у рамках несподіваного візиту одного з найбільш проросійських лідерів Європи, який відбудеться в той час, коли Угорщина перебирає на себе головування в ЄС за ротаційним принципом", - йдеться у повідомлені.

Одне з джерел у Будапешті повідомило, що плани поїздки склалися після тривалих переговорів щодо прав угорськомовної меншини, яка проживає на заході України поблизу кордону двох країн.

"Передумовою зустрічі було розвʼязати питання громадянства. За останні тижні домовленості - досягнуті. Вони зможуть оголосити про це як про успіх", - сказало джерело в Будапешті, яке знає про підготовку візиту.

На відміну від більшості європейських країн, Угорщина неодноразово ставила під сумнів необхідність військової підтримки України і натомість закликала до припинення вогню. Міністр закордонних справ уряду Орбана Петер Сійярто, здійснив щонайменше п'ять візитів до Росії з початку війни, останній з яких відбувся минулого місяця на економічному форумі в Санкт-Петербурзі.

"Ми знаємо...": Експерт пояснив, що стоїть за мирним планом Орбана, який той передав Зеленському

четвер, 4 липень 2024, 8:59

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан під час візиту до України передав Києву кремлівський меседж. Йдеться про його "прохання" припинити вогонь, щоб розпочати переговори, передають Патріоти України. Ситуацію для проєкту OBOZ.Talk прокоментував дипломат...