Явка вище, ніж на справжній: На Сумщині виявили фейкову виборчу дільницю

Виборча дільниця розташована в селі Соснівка Конотопського району.

У день місцевих виборів в одному з районів Сумщини спостерігачі та правоохоронці виявили незаконну виборчу дільницю. Про це голова правління громадської організації ОПОРА Ольга Айвазовська повідомила у Facebook, передають Патріоти України.

Виборча дільниця розташована в селі Соснівка Конотопського району, яке належить до Попівської ОТГ. За словами очільниці правління ОПОРА, незаконна дільниця організовує голосування до сільської ради, громади, яка відмовляється входити до складу ОТГ: її номер ідентичній дійсній дільниці — 590211.

«Бюлетені надрукували самостійно. Виборці йдуть на ту дільницю і голосують. Поліція перебуває під дільницею та опитує людей на виході, отримали вже дозвіл прокуратури на вхід в будівлю приватної форми власності для здійснення слідчих дій», — написала Айвазовська.

За її словами, біля фейкової дільниці грає музика, людей запрошують на голосування. На справжній дільниці явка виборців дуже низька, натомість усі йдуть голосувати на незаконну. «На справжній дуже низька явка, адже вона в глибині села знаходиться і біля неї нічого не відбувається, люди не знають, що туди насправді потрібно йти», — додала глава ОПОРИ.

Айвазовська наголосила, що такі дії порушують статті 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) та 353 (самовільне присвоєння владних повноважень або звання службової особи) Кримінального кодексу.

Ті, що нібито хочуть "захищати Україну": Франція запросить росіян на річницю висадження союзників у Нормандії

вівторок, 16 квітень 2024, 20:03

Влада Франції запросить представників країни-агресора Росії на церемонію 80-річчя висадження союзників антифашистської коаліції в Нормандії під час Другої світової війни. Про це 16 квітня з посиланням на джерела повідомила радіостанція Europe 1, переда...

"Крипта - ох**нна тєма": Справу "слуги народу", який намагався підкупити Мустафу Найєма, направили до суду

вівторок, 16 квітень 2024, 19:40

Справу народного депутата від Слуги народу Андрія Одарченка, якого викрили на спробі підкупу голови Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури України Мустафи Найєма, скерували до суду. Про це повідомив Центр протидії корупції у вівтор...